în primul rând se amestecă toate ingredientele uscate cu excepția gelatinei (tigernut, tapioca, pudră de roșcove, bicarbonat de sodiu, sare). Eu pentru toată operațiunea am folosit minunatul robot de bucătărie. Dacă nu ai unul, poți arunca aici o privire la cel pe care îl folosesc eu. Îl recomand cu tot dragul!
În al doilea rând se prepară oul de gelatină. De ce se numește ou de gelatină? Pentru că are proprietățile oului de a lega preparatul. Este foarte ușor de făcut. Se pune apa într-un mic vas, se presară toată gelatina și se amestecă bine ca să nu existe cocoloașe. Se lasă 1-2 minute pentru a se dizolva. Apoi se pune pe foc, la nivel redus și se amestecă cu o furculiță până când se dizolvă toată gelatina și începe să facă spumă la fel ca albușul bătut.
Oul de gelatină se pune peste ingredientele uscate, și tot acolo se adaugă toate celelalte ingrediente, exceptând magiunul. Se amestecă bine-bine până când compoziția este uniformă.
În vasul slow cooker-ului se pune hârtie de copt și apoi se toarnă compoziția gata preparată. Pe deasupra se pune din loc în loc câte jumatate de linguriță de magiun până arată cam ca și în poza alăturată.
Ca să iasă puțin crocant la exterior, sub capacul slow cooker-ului se folosește un prosop de bumbac curat sau prosop de hârtie în mai multe straturi ca și în fotografia de lângă.
Timpul de gătire este de 2 ore pe modul high. După ce se scurge timpul, este bine să îl scoți să se răcească și abia apoi să îl feliezi și să îl guști, și să îl mai guști odată și să te întrebi cum poate fi un desert AIP atât de bun :)