Go Back
Print

Bomboane raw cu aromă de portocală

Prep Time 10 minutes
Servings 3

Ingredients

  • 200 g curmale proaspete sau curmale uscate hidratete
  • 1 buc portocală organică
  • 50-70 g făină de cocos în funcție de hidratarea curmalelor

Instructions

  1. După cum ți-am spus eu am folosit curmale proaspete care nu au avut nevoie de hidratate. În cazul în care folosești curmale uscate cel mai bine e să alegi un soi mai moale și să le hidratezi o oră înainte de preparare.

  2. Se curăță curmalele de sâmburi și se pun în robot.

  3. Se adaugă sucul și coaja de la o portocală.

  4. Se pornește robotul și se lasă să funcționeze până când se formează o pastă. 

  5. Treptat se adaugă făina de cocos în timp ce robotul amestecă. Nu am oferit o cantitate exactă de făină pentru că acesta depinde foarte mult de curmale. Cel mai bine e să fii pe fază și să testezi materialul. 

  6. După ce ai adăugat toată făina de cocos începi să formezi biluțele. Și faci asta până nu mai rămâne pic de material în vas. Gata! Acum trebuie gustate, nu?