Go Back
Print
supa crema de morcovi copti

Supă cremă de morcovi copți cu ghimbir

Course Soup
Servings 3 porții

Ingredients

  • 500 g morcovi
  • 2 buc ceapă albă
  • 4 căței usturoi cu coajă
  • 1/2 linguriță ghimbir ras
  • 0.5 l supă de oase sau de legume
  • 200 ml lapte de cocos
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 lingură suc de lămâie
  • sare

Instructions

  1. Se pun la cuptor într- tavă acoperită primele 3 ingrediente unse cu o lingură de ulei de măsline. Se lasă cam 20-25 de minute până când morcovii sunt ușor de pătruns cu furculița. Se descoperă tava și se mai lasă 5 minute așa pentru a se carameliza puțin.

    supa de morcovi
  2. Într- cratiță se încălzește supa. Aceasta trebuie să fie fierbinte. 

  3. Se taie morcovii, se curășă usturoiul și se adaugă împreună cu ceapa în supa fierbinte. Se adaugă și celelalte ingrediente și se mixează toate cu ajutorul mixerului vertical. Se poate folosi și un blender. 

    supa crema de morcovi copti
  4. Se gustă și se mai adaugă sare și lămâie după gust. Eu am servit-o cu bucățele crocante de bacon și frunze de busuioc. Yummy!