Go Back
Print
supa de dovlecel cu avocado

Supă cremoasă de dovlecel cu avocado

Course Soup
Servings 4 porții

Ingredients

  • 2 buc dovlecei mari
  • 1 buc ceapă
  • 3 căței usturoi
  • 1 buc avocado copt
  • 500 ml supă de oase sau de legume
  • 1 lingură suc de lămâie
  • 2 linguri ulei de măsline
  • usturoi granulat
  • ceapă granulată
  • sare

Instructions

  1. Dovleceii se curăță de coajă și de sâmburi și se taie cubulețe. Ceapa și usturoiul să mărunțesc. 

  2. Într-o cratiță sau oală de inox se călesc ceapa și usturoiul în ulei de măsline. Când acestea se înmoaie, se adaugă dovleceii, sarea, usturoiul granulat și sarea granulată și se mai lasă la gătit cam 10 minute. 

  3. După ce s-au înmuiat și dovleceii se adaugă supa de oase și se lasă la fiert cam 20 de minute. 

  4. Se lasă totul la răcit cam 10-15 minute după care se adaugă un avocado cremos  și sucul de lămâie și se mixează cu ajutorul unui mixer vertical sau al unui blender. 

  5. În funcție de dimensiunea dovleceilor și a fructului de avocado e posibil să aveți nevoie de mai mult lichid. Ca să obțineți consistența dorită se mai poate adăuga apă.

  6. Se servește simplă sau cu bucățele de carne și legume crude.