Go Back
Print
dovlecel la grill

Dovlecel la grătar cu lămaie și usturoi

Course Side Dish
Servings 4 porții

Ingredients

  • 2 buc dovlecel
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 4 căței usturoi
  • 2 fire mărar
  • sare

Instructions

  1. Se spală și se feliază dovleceii în diagonală, în felii de aproximativ 1 cm grosime.

    dovlecei
  2. Se pregătește marinada într-un bol mai mare din ulei, suc de lamâie, usturoi pisat, mărar mărunțit și sare după gust.

  3. Se pun dovleceii în bol și se amestecă bine pentru ca toate feliile de dovlecel să fie bine acoperite de marinadă. 

  4. Se pune totul la frigider pentru minim 15 minute și maxim 24 de ore.

  5. Se încinge grătarul și se pun dovleceii la prăjit. Se prăjesc de 2 ori pe fiecare parte și de fiecare dată se ung cu marinadă cu ajutorul unei pensule. 

    dovlecei la grill
  6. Se servesc calzi cu încă un pic de suc de lămâie. 

    dovlecel la grill