Go Back
Print

Supă exotică cu somon și creveți

Course Soup

Ingredients

  • 200 g somon
  • 200 g creveți
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 3 buc praz tânăr sau 1 buc praz matur
  • 2 buc morcov
  • 1 buc cartof dulce
  • 5-6 frunze kale sau 100 g spanac
  • 1 buc ceapă
  • 200 ml lapte de cocos gras
  • 1 litru supă de oase, de legume sau apă
  • 2 linguri suc de lămâie sau după gust
  • 2 buc foi de dafin
  • sare de mare

Instructions

  1. Se călește ceapa în uleiul de măsline după care se adaugă prazul, morcovul și cartoful dulce tăiate bucățele mici. Peste ele se pune sare de mare pentru a elibera apa.

  2. Se gătesc împreună 5-6 minute după care se adaugă foile de dafin și supa de oase și se lasă să fiarbă până când legumele sunt aproape gata.

  3. Se adaugă creveții și somonul tăiate cubulețe și se mai fierb 5-6 minute. 

  4. Se adaugă frunzele de kale sau de spanac și laptele de cocos, sucul de lămâie și se mai potrivește de sare. Gata! Acum te poți frige le limbă (ca și mine) încercând să o devorezi înainte să se răcească :) Poftă bună!