Go Back
Print
orez de conopidă

Orez de conopidă cu turmeric

Servings 4 porții

Ingredients

  • 1 buc conopidă (800g-1kg)
  • 1 buc praz
  • 1 buc ceapă galbenă
  • 3 căței usturoi
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 3 linguri apă
  • 2 lingurițe turmeric
  • sare

Instructions

  1. Se călesc foarte puțin ceapa, prazul și usturoiul în uleiul de măsline după care se adaugă câteva linguri de apă peste ele.

  2. Se taie bucăți conopida și se pune în robot. Se mărunțește până când începe să semene cu orezul. 

  3. Se pune orezul din conopidă peste celelalte ingrediente și se adaugă sare după gust. Se lasă la gătit cu capac și se amestecă doar din când în când. 

  4. Când este gătită se adaugă turmericul, se amestecă bine și se mai lasă pe foc 2-3 minute. Este gata de savurat!

Recipe Notes

Dacă nu doriți să prăjiți deloc ceapa și prazul există posibilitatea de a adăuga apa de la început ;)