Go Back
Print
Gnocchi de conopida cu pesto

Gnocchi de conopidă cu pesto

Course Main Course
Cuisine Italian
Keyword conopidă, gnocchi, pesto
Servings 6 porții

Ingredients

Pentru gnocchi:

  • 800 g conopidă cântărită întregă
  • 250 g făină de tapioca
  • 125 g făină de banane verzi
  • sare

Pentru pesto:

  • 100 g spanac proaspăt
  • 30 g busuioc proaspăt
  • 5 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură fulgi drojdie inactivă
  • 5 căței usturoi
  • sare

Instructions

  1. Conopida se spală, se desface în buchețele și se gătește la abur. Se urmărește să fie ușor de pătruns cu furculița.

  2. Când se răcește puțin și poate lucra cu ea se face piure și se amestecă pe rând cu făină de tapioca și cu făină de banane verzi. În funcție de cât de multă apă a absorbit conopida, este posibil să aveți nevoie de mai multă sau mai puțină făină. 

  3. Se formează un aluat care poate fi ușor modelat și se pune 30 de minute la frigider. În acest timp se poate pregăti pesto.

  4. Se pun într-un robot, frunzele de spanac și de busuioc spălate. După ce se mărunțesc puțin se adaugă și uleiul, câte o lingură, până la consistența dorită iar apoi fulgii de drojdie și sarea. 

  5. Se pune o cratișă cu apă și cu sare la fiert. Din aluatul rece se formează pe rând bile și se modelează suluri de grosimea degetului mare. Se taie cu ajutorul unui cuțit bucățele de aproximativ 1 cm de aluat. Fiecare bucățică se modelează cu ajutorul unei furculițe. 

  6. Când apa începe să fiarbă se pun gnocchi la fier pentru 3-5 minute. Se încinge o tigaie în care se adaugă gnocchi fierți cu un pic de ulei de măsline. Când încep să fie crocanți se iau din tigaie și se pun direct în farfurie, împreună cu sosul pesto. 

  7. Se pot servi cu somon, creveți, bucățele de carne sau simpli. 

Recipe Notes

 

Nu se pregătesc toți gnocchi odată. Cel mai bine este să păstrezi aluatul la frigider și să îi fierbi doar îaninte să iei masa.

Consistența acestor gnocchi nu va fi la fel de aerată ca cea a celor clasici, gătiți cu făină de grâu, ou și cartof ci un pic mai densă.