Go Back
Print
tartă cu dovleac

Tartă cu dovleac și scorțișoară

Course Dessert

Ingredients

Pentru aluat tartă:

  • 140 g făină de cocos
  • 60 g ulei de cocos solid
  • 100-150 ml apă rece de la frigider
  • 10 g gelatină
  • 1 linguriță suc de lămâie
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1/2 linguriță coajă de portocală
  • un praf de sare

Pentru umplutură:

  • 300 g dovleac gătit
  • 300 ml lapre de cocos
  • 1 lingură de ulei de cocos
  • 2 linguri făină de cocos
  • 10 g gelatină
  • 2 lingurițe scorțișoară
  • 2 linguri miere

Instructions

  1. Primul pas este gătirea dovleacului. Eu l-am preparat la abur, dar este ok și fiert sau copt. Dovleacul se lasă la răcit în timpul în care se prepară aluatul tartei.

  2. Pentru aluat am amestecat mai întâi toate ingredientele uscate: făina de cocos, coaja de portocală uscată bio, gelatina, bicarbonatul și sarea. Apoi am pus uleiul de cocos solid, în bucățele cât mai mici, sucul de lămâie și încet încet am adăugat apa rece și am amestecat până când s-a format un aluat ușor de modelat. 

  3. Am uns o tavă mică de tartă cu ulei de cocos și apoi am pus aluatul întins între 2 foi de copt. Se pune cu ajutorul hârtiei care se întoarce deasupra formei și de pe care se desprinde încet. Aluatul este destul de sfărmăcios, așa că dacă se rupe se poate remodela fără probleme.

  4. După ce a fost pus în forma de copt, aluatul se pune în cuptorul preîncălzit aproximativ 15 minute, până când se întărește și începe să se coloreze. În funcție de cuptor și de programul selectat este cel mai bine să îl urmărești și să te asiguri că nu se arde. Eu am ales un program cu încălzire sus-jos.

  5. Până când aluatul este la cuptor, se prepară umplutura. Gelatina se pune la înmuiat în 100 ml lapte de cocos. Restul de 200 ml se pune la încălzit. Într-un blender se pune dovleacul, scorțișoara, făina de cocos, mierea și uleiul de cocos. Apoi laptele de cocos încălzit se amestec cu gelatina înmuiată pentru 2-3 minute și toate se amestecă cu îngredientele din vas până când se obține o cremă fină. Cel mai bine este să o guști și să te asiguri că e suficient de dulce pentru tine. 

  6. Se toarnă umplutura peste aluatul copt și se lasă la răcit, după care se pune la frigider pentru câteva ore. Acum se poate savura, dar e și mai bună după ce stă măcar o zi la rece.