Go Back
Print
pate de ficat

Pate de ficat de vită cu ciuperci,, pe toast de cartof dulce

Course Appetizer
Keyword ficat, pate

Ingredients

  • 500 g ficat de vită
  • 250 g ciuperci champignon brune
  • 250 g ceapă galbenă
  • 3 buc căței usturoi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură pătrunjel proaspăt
  • sare
  • 1 buc cartof dulce mare

Instructions

  1. Pentru început se taie ceapa, ficatul și legumele în bucățele mici astfel încât să se gătească repede și ușor.

  2. Într-un vas se pune uleiul de măsline și apoi se călește ceapa pentru câteva minute. Se adaugă ficatul și apoi ciupercile și usturoiul, se amestecă bine și apoi se adaugă 2-3 linguri de apă. Se lasă să bolbrosească cu capac până când ficatul este gătit bine.

  3. Se lasă să se răcească puțin, să nu mai fie fierbinți și se pun toate, fără zeamă, în robotul de bucătărie (după cum am scris mai sus eu îl folosesc pe acesta ).  Se mixează până când se obține finețea dorită, împreună cu sarea și cu pătrunjelul proaspăt. Dacă e nevoie, poți adăuga puțin din lichidul rămas în vas după gătire.

  4. Toastul din cartof dulce se poate prepara în mai multe moduri. Se feliază cartoful dulce, fie pe lățime, fie pe lungime, astfel încât să se obțină bucăți cu o grosime nu mai mare de 0.5 cm. Acestea se pot pune în toasterul pentru pâine (e nevoie de 2 ture), în tigaia de fontă (eu folosesc așa ceva ) sau pe hâtrie de copt la cuptor (variantă preferată dacă prepari cantitate mai mare odată). 

  5. Se poate servi cu ridichi și ceapă verde, pentru un gust autentic românesc :)