Go Back
Print
mic dejun la tigaie

Mic dejun AIP cu pui și legume

Rețeta de mai jos este pentru o porție. Totuși ai trei variante pentru prepararea acestui mic dejun: gătești doar o porție, gătești carnea pentru mai multe porții dar legumele le gătești în fiecare zi pe loc sau gătești o cantitate mai mare din start și îți încălzești câte o porție în fiecare zi.

Course mic dejun
Keyword avocado, cartof dulce, dovlecel, mic dejun, pui
Servings 1 porție

Ingredients

  • 200 g carne de pui tocată
  • 125 g cartof dulce
  • 125 g dovlecel
  • 1 buc ceapă mică
  • 1/2 buc avocado
  • 2 buc ridiche
  • 1 mână frunze verzi
  • 1 cățel usturoi
  • 1 lingură ulei de măsline/cocos/untură
  • sare după gust

Instructions

  1. Mai întâi tocăm mărunt ceapa și usturoiul. Încingem tigaia de fontă goală, adăugăm uleiul, ceapa și usturoiul si apoi carnea de pui tocată și puțină sare.

  2. Când carnea e gătită o scoatem pe farfurie și punem în tigaie cartoful dulce și dovlecelul tăiate în cubulețe mici. Le lăsăm să se gătească și le amestecăm periodic pentru a nu se arde.

    mic dejun la tigaie
  3. Când legumele sunt gătite, adăugăm înapoi carnea tocată, amestecăm totul și condimentăm după gust (eu am pus doar sare). Oprim focul și adăugăm 1/2 avocado tăiat cubulețe, câteva frunze de salată (la alegere, eu am folosit un mix) și alte legume crude (eu am mai pus ridiche de data aceasta). Acestea nu trebuie să se gătească, deci doar le amestecăm rapid și punem totul în farfurie.