Rețeta de mai jos este pentru o porție. Totuși ai trei variante pentru prepararea acestui mic dejun: gătești doar o porție, gătești carnea pentru mai multe porții dar legumele le gătești în fiecare zi pe loc sau gătești o cantitate mai mare din start și îți încălzești câte o porție în fiecare zi.
Mai întâi tocăm mărunt ceapa și usturoiul. Încingem tigaia de fontă goală, adăugăm uleiul, ceapa și usturoiul si apoi carnea de pui tocată și puțină sare.
Când carnea e gătită o scoatem pe farfurie și punem în tigaie cartoful dulce și dovlecelul tăiate în cubulețe mici. Le lăsăm să se gătească și le amestecăm periodic pentru a nu se arde.
Când legumele sunt gătite, adăugăm înapoi carnea tocată, amestecăm totul și condimentăm după gust (eu am pus doar sare). Oprim focul și adăugăm 1/2 avocado tăiat cubulețe, câteva frunze de salată (la alegere, eu am folosit un mix) și alte legume crude (eu am mai pus ridiche de data aceasta). Acestea nu trebuie să se gătească, deci doar le amestecăm rapid și punem totul în farfurie.