Se amestecă primele 5 ingrediente din listă, adică cele uscate: făina de banane verzi (pe care o poți cumpăra de aici), făina de arorut (arrowroot) și făina de cocos, gelatina și bicarbonatul de sodiu.
Uleiul de cocos (pe care îl poți cumpăra de aici), se amestecă cu mierea și cu sucul de lămâie.
Se amestecă ingredientele uscate cu cele lichide și se lasă cam 5 minute pentru ca făinurile să absoarbă lichidul. Făina de cocos de obicei absoarbe multă apă. Apoi se toarnă într-o formă tapetată cu hârtie de copt și se adaugă fructele, după preferințe. Eu am pus fructe de pădure.
Se pune tava în cuptorl preîncălzit și se coace cam 35 minute, dar cel mai bine se supraveghează și la final se face testul scobitorii.
Sosul se prepară prin amestecarea celor 3 ingrediente. Se toarna peste chec doar în momentul servirii.