Go Back
Print
pilaf de conopidă

Pilaf de conopidă cu pui și morcovi

Course Main Course
Keyword conopidă, pilaf, pui

Ingredients

  • 1 buc conopidă medie
  • 500 g carne de pui fără os
  • 3 buc morcovi medii
  • 1 buc ceapă
  • 250 ml supă de oase, de pui sau de legume
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1/2 linguriță turmeric
  • sare după gust
  • pătrunjel proaspăt

Instructions

  1. Se pregătesc ingredientele: ceapa se curăță și se taie mărunt (sau se mărunțește la robot - eu îl folosesc pe acesta), conopida se spală și se mărunțește în robot cu ajutorul lamei S sau se rade pe răzătoarea cu ochiuri mari. Morcovii se taie rondele (operațiune de asemenea posibilă cu ajutorul robotului de bucătărie). Carnea se taie cubulețe.

  2. Într-un vas se călește foarte puțin ceapa, se adaugă apoi cubulețele de carne și se lasă să se gătească câteva minute (se poate evita prăjitul, bineînțeles, adăugând puțină supă sau apă). 

  3. Se adaugă în vas și morcovii rondele și conopida mărunțită la dimensiunea bobului de orez. Peste ele se toarnă și supa, se pune sarea și se lasă să se gătească până când carnea e făcută și legumele moi, aproximativ 20-30 de minute. 

  4. Se adaugă turmericul, se potrivește de sare și se mai gătește 2-3 minute. După oprirea focului sau chiar la servire se adaugă pătrunjel proaspăt.