Go Back
Print
tartă cu vișine

Tartă cu vișine fără gluten (AIP)

Course Dessert
Keyword cartof dulce, desert, fructe, tartă, visine
Servings 6

Ingredients

Pentru crustă

  • 200 g făină cassava
  • 30 g făină tapioca 2 linguri cu vârf
  • 70 g untură sau ulei de cocos
  • 40 g pastă de curmale sau curmale (vezi mai jos notițele)
  • apă
  • sare

Pentru umplutută

  • 300 g vișine sau alte fructe
  • 80 ml apă
  • 3 linguri tapioca dizolvată în apă
  • 3 linguri sirop de arțar
  • sucul și coaja unei lămâi medii
  • vanilie

Instructions

  1. Mai întâi se amestecă ingredientele uscate pentru crustă: făina de cassava (o poți cumpăra de aici), făina de tapioca (o poți cumpăra de aici) și un praf de sare pentru un plus de gust.

  2. Dacă ai pastă de curmale atunci e simplu. Pur și simplu adaugi peste ingredientele uscate pasta de curmale, untura (sau uleiul de cocos) și le amesteci. Apoi pui apă rece, puțin câte puțin până ajungi la consistența unei plasteline ușor de modelat. Dacă ai curmale, acestea trebuie hidratate în apă caldă pentru aproximativ o ora. Apa se aruncă i curmalele se blenduiesc. Ceilalți pași se respectă întocmai.

  3. Când aluatul este gata se formează o bilă. Aceasta se pune între 2 foi de hârtie de copt și se întinde până la grosimea de 3-4 mm. Cu ajutorul hârtiei se pune în tava. În cuptorul preîncălzit se coace doar aluatul pentru aproximativ 10 minute.

  4. Vișinele curățate de sâmburi se amestecă cu apa, sucul și coaja de lămâie, siropul de arțar , vanilia și se pun pe foc mic. Când amestecul începe să fiarbă și să scadă puțin, cam după 10 minute, se adaugă făina de tapioca dizolvată în prealabil în puțină apă (1 lingură de apă pentru o lingură de făină). Se mai fierbe 2-3 minute până când începe să aibă consistența unei budinci.

  5. Amestecul de vișine se pune peste blatul și se mai pune la cuptor pentru 10 minute. Pentru că am avut mai mult aluat am făcut câteva steluțe de decor care au fost coapte odată cu blatul și adăugate ulterior peste tartă.