Go Back
Print

Budincă de tapioca cu lapte de cocos

Course Breakfast, Dessert, Snack
Keyword cocos, tapioca
Prep Time 2 minutes
Cook Time 8 minutes
Total Time 10 minutes
Servings 2 porții
Author Cristina Suciu

Ingredients

  • 200 ml perle tapioca hidratate
  • 200 ml lapte de cocos
  • 200 ml apă
  • 2 linguri miere sau sirop agave pentru varianta vegetariană
  • 200 g mere gutui
  • 1 lingură suc de lămâie
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 1 linguriță unei de cocos extravirgin

Instructions

  1. Dacă ai sărit direct aici, îți recomand să citești în articol recomandările mele privind măsurarea ingredientelor și alegerea produselor potrivite.

    1. Perlele de tapioca se hidratează peste noapte sau cel puțin câteva ore. Ai grijă să adaugi suficientă apă deoarece își vor mări cam de 2-3 ori volumul.

  2. 2. Se pun perlele de tapioca într-un vas pe foc împreună cu cei 200 ml de apă. Se amestecă din când în când până încep să fiarbă. 

  3. 3. Se adaugă laptele de cocos și se mai lasă să fiarbă amestecând continuu până se obține consistența dorită, aproximativ 2-3 minute. 

  4. 4. Se ia de pe foc și se adaugă o lingură de miere sau sirop de agave și se amestecă din nou. În funcție de gusturi cantitatea de miere poate să difere. Eu de obicei nu adaug deloc miere în compoziție ci folosesc miere crudă ca topping.

  5. 5. Se pune în vase termorezistente și se lasă la răcit. Personal îmi place mai mult rece dar se poate consuma și călduță. 

  6. 6. Se prepară topingul din merele tăiate cuburi și puse la abur puțin, până când se înmoaie. Se pun apoi într-o tigaie cu uleiul de cocos, sucul de lamâie, scorțișoara și mierea rămasă. Se adaugă peste budincă și se mănâncă cu poftă!