1. Dacă nu aveți un piept de pui gata gătit, îl puteți pregăti simplu la abur sau la cuptor. Se taie pieptul de pui cubulețe și se călește în ulei de măsline cu sare, ierburi italiene (se pot folosi și separat oregano, busuioc, salvie) și usturoi granulat.
2. Se prepară o salată din salata verde (sau valeriană, rucola, spanac sau alte frunze verzi sau mix-uri la alegere), avocado tăiat cubulețe, ridichi tăiate rondele fine, sfeclă taiată subțire, ceapă roșie marinată (puteți folosi și ceapă crudă).
3. Se pregătește un dressing din ulei de măsline, suc de lămâie sau oțet balsamic, puțină miere și sare. Se amestecă bine și se toarnă peste salată doar înainte de servire.
Dacă vreți să preparați ceapa roșie marinată este nemaipomenit de simplu. Stoarceți o lămaie sau un lime și puneți sucul într-un borcan mic peste ceapa tăiată cât mai fin. Lasați o zi la frigider și apoi se poate consuma. Se păstrează la frigider și se consumă în 5-6 zile.