Go Back
Print
tarta cu mere caramelizate

Tartă cu mere caramelizate

Course Dessert

Ingredients

  • 4 buc ouă bio
  • 4-5 buc mere
  • 275 ml lapte de cocos la conservă full fat
  • 75 g zahăr de cocos
  • 60 g faină de cocos
  • 2 lg miere
  • 1 lgț oțet de mere
  • 1 lg suc de lămâie
  • 1 lgț bicarbonat de sodiu
  • sare

Instructions

  1. Mai întai se curăță merele de coajă, se taie felii și se pun într-un bol. Se adaugă peste ele sucul de la o lămâie și se amestecă.

  2. Se pregătește caramelul astfel: se pune zahărul de cocos la caramelizat într-un vas de inox. Când zahărul s-a topit și începe să se caramelizeze se adaugă peste el 100 ml lapte de cocos gras, rece de la frigider. Se lasă pe foc până când se dizolvă tot zahărul și se adaugă un praf de sare.

  3. Caramelul se toarnă în vasul în care veți coace tarta. Eu am folosit un vas de iena cu diametrul de 18-19 cm. Peste caramel se aranjează merele cât mai înghesuite. 

    mere in caramel
  4. Se pun în cuptorul preîncălzit până când se prepară și aluatul tartei, în jur de 10-15 minute.

  5. Aluatul l-am preparat în blander astfel: am pus toate ingredientele lichide (ouă, lapte de cocos - 175ml, oțet, miere (ar fi fost destul de dulce si fara ea, deci se poate omite). Când au fost bine amestecate am adăugat bicarbonatul, făina de cocos și puțină sare.

  6. Se toarnă peste mere și caramel și se pune la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 30 de minute. Se poate verifica dacă e gata cu ajutorul unei scobitori. 

    tarta cu mere caramelizate

Recipe Notes

La cuptor am folosit programul de încălzire de jos doar, temperatura 160 grade Celsius.