Go Back
Print

Supă din oase de vită cu legume

Course Soup

Ingredients

  • 1 kg oase de vită variate
  • 1 buc morcov
  • 1 buc rădăcină pătrunjel
  • 2 tije apio
  • 1 buc ceapă galbenă
  • 3 căței usturoi
  • 2 lg oțet din cidru de mere
  • 2 buc foi de dafin
  • apă

Instructions

  1. Într-o oală mare de 4-5 litri se adaugă bucățile de oase, legumele spălate și curățate, oțetul și apa până sus. Se lasă doar 2 cm până sus.

  2. Dacă folosești oala clasică atunci setezi focul cât mai redus posibil și folosești un capac. Poți să fierbi supa de dimineața până seara sau peste noapte. Slow cookerul se setează pe funcția low pentru aproximativ 20h.

  3. Nu este nevoie să se ridice capacul între timp. După ce a fiert, se lasă un pic la răcit ca să fie mai ușor de manevrat. Se strecoară bine. Oasele și legumele se aruncă și se păstrează doar lichidul obținut. 

  4. Se utilizează imediat sau se congelează. Se pot folosi borcane, caserole, pungi cu zip sau forme pentru gheață.