Go Back
Print
supă de conopidă coaptă

Supă cremă de conopidă coaptă cu turmeric

Course Soup
Servings 4 porții

Ingredients

  • 1 buc conopidă (aproximativ 900g-1kg)
  • 2 buc morcov
  • 1 buc ceapă
  • 1 litru supă de oase / legume
  • 5-6 căței usturoi
  • 200 ml lapte de cocos gras
  • 1 lingură suc de lămâie
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 linguriță turmeric
  • sare

Instructions

  1. Se spală legumele, conopida se desface în bucăți, morcovul se taie în 2-3 părți, ceapa se împarte în patru.

  2. Se pun toate într-o tavă pe hârtie de copt și se ung cu ulei de măsline. Tot în tavă se pune și usturoiul cu tot cu coajă.

  3. Se pun în cuptor și se lasă până când morcovii sunt ușor de pătruns cu furculița.

  4. Pe foc, într-o oală se încălzește supa împreună cu laptele de cocos. 

  5. Când lichidul este fierbinte se adaugă cocopida, morcovul, ceapa și usturoiul curățat. De asemenea se adaugă turmericul, sucul de la o jumătate de lămâie și sare după gust.

  6. Se folosește un mixer vertical pentru a transforma totul într-o supă cremă fină sau se poate folosi un blender. 

  7. Se poate servi simplă, cu bucățele de carne gătită, cubulețe de ceapă, verdețuri sau crackers.