Clătitele erau desertul cel mai preparat în copilăria mea, așa ne răsfățau bunicile atunci. Am decis să îl recreez folosind doar ingrediente permise în faza de eliminare a dietei autoimune (AIP). Sper să îți placă!
Pentru amestecarea ingredientelor eu am folosit un blender. În cazul în care nu dispui de unul poți folosi un bol și un tel. În acest caz este important să adaugi treptat făinurile pentru a nu se forma cocoloașe. Banana va trebui să o mărunțești foarte bine înainte cu ajutorul unei furculițe.
Am pus toate ingredientele în blender și am mixat totul. Consistența trebuie să fie cea a unui aluat de clătite normal, adică destul de lichidă pentru a curge.
Am încălzit tigaia și am adăugat foarte puțin ulei de cocos. Am turnat suficient aluat astfel încât să pot acoperi întreaga tigaie.
Când marginile au început să fie prăjite, am ridicat puțin cu ajutorul spatulei și am întors clătita pe parte cealaltă pentru o jumătate de minut. Din compoziția de mai sus mi-au ieșit 6 bucăți.
Pentru umplutură am folosit un sos din fructe de pădure preparat anterior. Într-un vas am pus fructele congelate, o lingură de apă și sus de lămâie. Doar după ce s-au răcit am adăugat și un pic de miere. Bineînțeles se pot umple cu orice gem fără zahăr, cu magiun sau doar cu puțină miere.