Go Back
Print
chec cu banane

Chec cu banane

Course Dessert
Keyword banana bread, banane, banane verzi, chec

Ingredients

  • 125 g făină de banane verzi
  • 2 buc ouă
  • 60 ml ulei de cocos topit
  • 60 ml miere se poate înlocui cu sirop de arțar sau de agave
  • 2 buc banane coapte medii
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță oțet din cidru de mere sau suc de lămâie
  • un praf de sare

Instructions

  1. Eu am folosit robotul de bucătărie (pe acesta) pentru a amesteca rapid ingredientele. Dacă nu ai un robot, trebuie amestecate mai întâi ingredientele uscate, apoi ingredientele umede și la urmă combinate.

  2. După ce am amestecat toate ingredientele de mai sus (am folosit 150g banane în compoziție) , eu am pus în compoziție și nuci și fructe uscate. Acestea sunt opționale dar vin cu un plus de gust. Deasupra am decorat cu felii subțiri de banană.

  3. Am turnat compoziția într-o formă pentru copt și am pus-o în cuptorul preîncălzit la 150 grade Celsius, pe programul cu încălzire doar de jos. După o vreme, după ce checul a crescut frumos, am schimbat pe programul cu încălzire sus-jos. În total a stat la cuptor aproximativ 25 de minute. Dar, așa cum spun de fiecare dată, cel mai bine este să îl supraveghezi și să fii pe fază atunci când e gata.