Go Back
Print
morcovi caramelizati

Morcovi caramelizați

Course Side Dish
Servings 2 persoane

Ingredients

  • 8 buc morcovi bio
  • 2 lg ulei de măsline extra virgin
  • 2 lg oțet balsamic
  • 1/2 lgț miere
  • 1 lg fulgi drojdie inactivă
  • sare

Instructions

  1. Am folosit morcovi bio așa că doar i-am spălat și i-am pus în tavă pe hârtie de copt, nu am curățat coaja.

  2. Într-un bol am făcut un amestec din ulei de măsline, oțet balsamic și miere. Cu ajutorul unei pensule de silicon am uns fiecare morcov.

  3. Am presărat sare și fulgi de drojdie inactivă peste morcovi. 

  4. Am tăiat hârtia de copt ai mare astfel încât să ajungă și pentru a-i acoperi pentru o perioadă. Am utilizat funcția de ventilație la 150 grade. După vreo 15-20 minute i-am întors și i-am uns și pe partea celaltă. I-am mai lăsat la cuptor până când au fost bine făcuți. I-am verificat cu ajutorul unei furculițe.