Go Back
Print
supă cu sfeclă și iaurt

Supă cremă cu sfeclă și iaurt de cocos

Course Soup
Keyword sfecla, supa
Servings 3 porții

Ingredients

  • 250 g sfeclă roșie
  • 250 g cartof dulce
  • 250 g dovlecel
  • 200 g ceapă
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 buc lămâie
  • 500 ml supă de oase
  • 200 ml iaurt de cocos
  • sare

Instructions

  1. Ceapa se taie mărunt și se călește în uleiul de măsline. 

  2. Legumele spălate și curățate de coajă se taie bucăți și se mărunțesc în robotul de bucătărie. Dacă nu ai unul, le poți și rade pe răzătoarea mare doar că îți va lua puțin mai mult timp. 

  3. Se adaugă legumele mărunțite și sarea peste ceapa caramelizată, se amestecă 1-2 minute după care se toarnă supa de oase peste ele și se lasă să fiarbă cam 30 de minute. Supa ar trebui să își schimbe culoare din rozuliu înspre roșiatic. 

  4. După ce a fiert se blenduiește cu ajutorul mixerului vertical sau al blenderului. Se adaugă atunci și sucul de la o lămâie potrivită și se mai potrivește de sare dacă e cazul. 

  5. Se servește cu iaurt de cocos. Acesta se prepara foarte simplu, dintr-o conservă de lapte de cocos gras, amestecată cu o capsulă de probiotic, lăsată peste noapte în cuptor, doar cu lumina aprinsă (12 ore).  După acest interval se poate amesteca pentru un iaurt mai subtire sau se poate alege doar partea închegată de sus, pentru un iaurt mai gras și mai cremos.