Go Back
Print

Supă de toamnă cu vită și dovleac

Course Soup
Keyword dovleac, supa, vita
Servings 4 porții

Ingredients

  • 500 g carne de vită tocată
  • 500 g dovleac
  • 1 litru supă de oase /apă
  • 1 buc ceapă albă mare
  • 1 buc morcov mare
  • 1 buc țelină mică
  • 3 căței usturoi
  • 1 pumn frunze de kale sau spanac mărunțite
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 buc lămâie - doar sucul
  • 1/2 linguriță oregano uscat
  • 1/2 linguriță busuioc uscat
  • sare după gust

Instructions

  1. Se călește puțin ceapa în uleiul de măsline. Se adaugă carnea de vită și se amestecă din când în când, până își schimbă culoarea.

  2. Se pune și usturoiul mărunțit, morcovul, țelina și dovleacul tăiate cubulețe mici. Se pune sare după gust, oregano și busuioc și se toarnă supa de oase peste.

  3. Se lasă să fiarbă până când legumele s-au înmuiat. Apoi se adaugă și frunzele verzi mărunțite și se mai fierbe 7-8 minute. 

  4. La sfârșit se adaugă sucul de la o lămâie și se mai potrivește de sare. Gata supa!