Go Back
Print
Chifteluțe cu sos de dovleac

Chifteluțe cu sos de dovleac dulce-acrișor

Keyword chiftele, dovleac, porc

Ingredients

Pentru sosul de dovleac

  • 500 ml piure de dovleac
  • 250 ml apă
  • 1 buc ceapă
  • 3 căței usturoi
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 2 lingurițe miere
  • 1 lingură suc de lămâie
  • sare

Pentru chifteluțe

  • 1 kg ceafă de porc tocată
  • 1 buc morcov
  • 1 buc ceapă
  • 2 linguri piure de dovleac
  • 3 căței usturoi
  • 1/2 linguriță cimbru
  • sare

Instructions

  1. Dacă nu ai piure de dovleac îl poți prepara pe loc, foarte simplu: tai o bucată de dovleac în cubulețe și îl gătești la abur (eu așa am procedat) sau îl fierbi. Când este moale îl mărunțești cu ajutorul robotului de bucătătrie sau al mixerului vertical. Eu l-am făcut cu o zi înainte și l-am lăsat peste noapte în frigider.

  2. Pentru chifelute am mărunțit bine ceapa și morcovul la robot, se pot bineînțeles și tăia sau răzui. Apoi le-am adăugat peste carnea tocată împreună cu celelalte ingrediente și am amestecat totul foarte bine.

    Chifteluțe cu sos de dovleac
  3. Am format biluțe și le-am pus la cuptor pe hârtie de copt. Am folosit un program cu ventilație și au fost gata cam în 25 de minute. În funcție de tipul de cuptor și programele pe care le are disponibile, e normal ca timul să difere. Îți recomand să le verifici din când în când.

    Chifteluțe cu sos de dovleac
  4. În timp ce s-au copt chiftelele, am pregătit sosul de dovleac. Am mărunțit bine, bine ceapa și usturoiul. Le-am pus la gătit în ulei de măsline cam 5-6 minute, până s-au înmuiat și apoi am turnat peste dovleacul și apa. Le-am lăsat să bolborosească o perioadă, cam 10 minute, apoi am pus și sucul de lămâie, mierea și sarea. Am gustat. A fost bun! Le-am mai lăsat cam 5 minute și am oprit focul, Sper să îți placă!