Go Back
Print
biscuiți din făină de banane verzi

Biscuiți sărați, lipii sau blat de pizza din făină de banane verzi

Course Snack
Keyword crackers, flatbread, lipie, lipii, pizza

Ingredients

  • 150 g făină de banane verzi
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 120-150 ml apă
  • sare după gust

Instructions

  1. Într-un bol se amestecă făina cu sarea, apoi se adaugă uleiul de măsline. Apa se adaugă treptat și se tot amestecă până când se obține consistența unei plasteline, ușor de modelat (vezi foto).

  2. Dacă dorești să prepari biscuiții trebuie să procedezi în felul următor: pui aluatul pe o hârtie de copt și îl întinzi cât mai subțire. Apoi cu ajutorul unui feliator tai bucățele de dimensiunea și forma pe care o dorești. Dacă coci aluatul întreg acesta nu se poate tăia ulterior, fiind destul de crocant. Se pune în cuptorul preincălzit cam pentru 10 minute. Cel puțin în al meu e suficient, dar cel mai bine e să îi supraveghezi ca să nu se ardă. 

  3. În cazul în care vrei să folosești aluatul pentru pizza trebuie să procedezi așa: îl întinzi subțire pe foaie de copt și apoi decupezi marginile pentru a forma un cerc perfect. Eu am folosit o cratiță pentru acestă operațiune. Apoi pui blatul la cuptor pentru 5 minute, astfel se întărește puțin și nu rămâne crud în partea de sus, sub toppinguri. După aceea îl scoți, adaugi tot ce vrei peste el și îl mai pui la cuptor 5-7 minute dar sub supraveghere și cu grijă pentru a nu se arde.

  4. Lipiile sunt cel mai ușor de făcut. Eu procedez așa: formez în palmă o bilă cam de dimensiunea unei caise. În tigaia caldă pun puțin ulei și apoi presez aluatul cu ajutorul unei bucăți de hârtie de copt până când acesta devine subțire și aproximativ rotund. Îl prăjesc pe ambele părți câteva minute.