Go Back
Print
caramel vegan

Caramel vegan, rapid și delicios, fără zahăr

Course Dessert

Ingredients

  • 200 g curmale
  • 100 ml lapte de cocos
  • sare de mare

Instructions

  1. În primul rând, dacă curmalele pe care vrei să le folosești sunt uscate, trebuie să le pui la hidratat într-un bol cu apă pentru aproximativ o oră.

  2. După ce curmalele s-au înmuiat sau dacă folosești curmale proaspete trebuie puse în robotul de bucătărie la mărunțit. Se procesează până când curmalele încep să formeze o pastă fină. Din când în când se oprește robotul și se curăță marginile pentru ca toate bucățile să fie amestecate.

  3. Laptele de cocos se adaugă treptat în timp ce robotul funcționează. Dacă ai adăugat tot laptele și crezi că vrei un caramel mai lichid mai poți adauga puțin lapte sau chiar puțină apă. Nu e nimic bătut în cuie, te poți juca cu cantitățile. Se adaugă și un praf de sare de mare și se gustă cu plăcere :)