Caramel vegan rapid și delicios, fără zahăr

caramel vegan

Caramel? Yummy! De câte ori nu ți se întâmplă să vrei ceva dulce și să nu ai nimic pregătit la îndemână? Eu trebuie să recunosc că mi se întâmplă destul de des.  Caramelul acesta este neașteptat de bun, se prepară în câteva minute și ce să mai zic despre faptul că ai nevoie de doar 3 ingrediente? Și nu orice ingrediente, ci unele foarte benefice pentru sănătate precum curmalele și laptele de cocos.

Curmalele sunt considerate alimentul numărul 1 in lupta contra infarctului, hipertensiunii și colesterolului. Și in plus sunt dulci și gustoase. Mie îmi plac deopotrivă curmalele proaspete sau cele uscate și găsesc întrebuințări pentru fiecare în parte. Dacă curmalele pe care le ai sunt proaspete este și mai ușor să prepari acest caramel deoarece sari un pas, hidratarea. Nici dacă ai curmale uscate nu e mare bai, pur și simplu le lași o oră la hidratat într-un bol cu apă. La ce trebuie să fii atent/ă când cumperi curmale? La lista de ingrediente! Eu cumpăr doar curmale care nu au alte ingrediente adăugate. Și în ultimul timp am fost foarte atentă la acest aspect deoarece am cumpărat odată fără să verific și am fost forte surprinsă să văd sirop de glucoză în lista ingredientelor de pe ambalaj !!!

 

 

Laptele de cocos este un ingredient pe care îl am tot timpul la îndemână. Dacă nu găsești unul care să conțină doar cocos și apă îl poți prepara foarte ușor și acasă. Eu am găsit o marcă care îmi place și o folosesc de ceva vreme. Laptele de cocos este o sursă importantă de magneziu, grăsimi sănătoase și fibre. La fel ca și curmalele, ajută la sănătatea inimii și a sistemului imunitar.

Dar cam atât cu poveștile, să vedem mai bine cât de ușor se prepară, nu?

Caramel vegan, rapid și delicios, fără zahăr

Course Dessert

Ingredients

  • 200 g curmale
  • 100 ml lapte de cocos
  • sare de mare

Instructions

  1. În primul rând, dacă curmalele pe care vrei să le folosești sunt uscate, trebuie să le pui la hidratat într-un bol cu apă pentru aproximativ o oră.

  2. După ce curmalele s-au înmuiat sau dacă folosești curmale proaspete trebuie puse în robotul de bucătărie la mărunțit. Se procesează până când curmalele încep să formeze o pastă fină. Din când în când se oprește robotul și se curăță marginile pentru ca toate bucățile să fie amestecate.

  3. Laptele de cocos se adaugă treptat în timp ce robotul funcționează. Dacă ai adăugat tot laptele și crezi că vrei un caramel mai lichid mai poți adauga puțin lapte sau chiar puțină apă. Nu e nimic bătut în cuie, te poți juca cu cantitățile. Se adaugă și un praf de sare de mare și se gustă cu plăcere 🙂

 

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating