Go Back
Print
iaurt de cocos

Iaurt de cocos

Course Breakfast
Keyword cocos, iaurt

Ingredients

  • 600 ml lapte de cocos gras (50-60% cocos)
  • 2 buc capsule probiotic
  • 1 linguriță gelatină (5g)
  • 1 linguriță miere

Instructions

  1. În primul rând ai nevoie de un borcan sterilizat. Cel mai simplu mod este să torni în el apă clocotită. Eu folosesc un borcan mare, de aceea am ajuns și la această cantitate de lapte de cocos, pentru că încape perfect. Această variantă de lapte de cocos este bună, bio și de calitate. 

  2. Al doilea pas este să punem gelatina la înmuiat. Într-un vas am pus cam 100 ml lapte de cocos în care am amestecat bine, bine gelatina și am lasat-o câteva minute. 

  3. Restul de lapte de cocos se pune la încălzit. Nu trebuie să fiarbă, doar să înceapă să facă bule pe margine. Se oprește focul și se adaugă peste gelatină. Se amestecă bine și se lasă la răcit.

  4. Când laptele este călduț doar, se adaugă mierea și se desfac cele două capsule de probiotic. Se amestecă bine toate ingredientele după care se toarnă în borcanul sterilizat și se acoperă cu un tifon curat.

  5. Se pune în cuptor, cât mai aproape de bec. Se setează pe program fără încălzire, doar cu becul aprins, acesta va încălzi suficient laptele și probioticele vor începe să lucreze. Se lasă cam 12-16 ore, în funcție de cât de acru îți place. Mie îmi place cam pe la 14 ore. 

  6. După ce a petrecut timp suficient la căldură, în mod normal straturile se separă. Jos va rămană o parte mai lichidă. Eu am lasat-o și pe aceea, dar se poate folosi și doar partea de sus pentru un iaurt mai grecesc, așa :) Se pune în frigider și se lasă cam o zi. Acum e gata de consumat!