Go Back
Print
sos bolognese

Sos bolognese AIP la slow cooker

Course Main Course
Keyword bolognese, sos

Ingredients

  • 1 kg carne tocată vită
  • 2 buc ceapă
  • 2 buc morcov
  • 1 buc dovleac (mărime cât palma)
  • 1 buc sfeclă mică
  • 4 căței usturoi
  • 2 lg oțet
  • 150 ml supă de oase/carne sau apă
  • ierburi italiene
  • sare
  • suc de lămâie opțional

Instructions

  1. Toate legumele se taie bucăți și se mărunțesc la robotul de bucătărie . Dacă nu deții unul îți recomand să răzuiești fin ingredientele (ceapa, morcovul, dovleacul, sfecla și usturoiul)

  2. În slow cooker se pune carnea tocată, legumele mărunțite, supa/apa, oțetul, condimentele și se setează pe high 4h sau low 8h. Dacă sunteți acasă în acest interval e util să amestecați cam la jumatatea timpului. 

  3. La finalul programului se gustă și se potrivește de sare. Tot atunci se poate adăuga si suc de lămâie (după gust) pentru a fi asemănător cu sosul preparat cu suc de tomate.

  4. Sosul se poate folosi pe loc sau se poate păstra câteva zile în frigider și câteva luni la congelator.