Go Back
Print
cookies cu mere

Cookies cu mere AIP

Course Dessert
Keyword biscuiti, cookies, desert, dulce, mar, mere

Ingredients

  • 170 g faină tigernut
  • 60 g faină tapioca
  • 60 ml ulei de cocos
  • 60 ml miere/ sirop agave/ sirop arțar/ sirop curmale
  • 60 ml apă
  • 10 g gelatină
  • 2 lingurițe scorțișoară Ceylon
  • 1 lingură suc de lămâie / oțet din cidru de mere
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 buc măr mare (200g)
  • 1 praf de sare

Instructions

  1. Primul pas este amestecarea ingredientelor uscate: făina de alune tigrate (tigernut), făina de tapioca, scoțișoară Ceylon, bicarbonat de sodiu și sare. 

  2. Pasul 2 este să adaugi ingredientele umede: îndulcitorul (eu am folosit miere), uleiul de cocos topit (eu îl țin sub jet de apă caldă sau îl pun într-un vas cu apă caldă pentru câteva minute) și sucul de lămâie. 

  3. Pasul 3 este prepararea oului de gelatină (dacă ai introdus ouăle în dietă le poți folosi) : într-o mică crăticioară se pun cei 60 ml de apă, se presară cele 10 g de gelatină peste și se amestecă bine pentru a nu se forma cocoloașe. Se lasă așa 2-3 minute nupă care se pune vasul pe foc mic și se amestecă continuu până când gelatina se topește, devine lipicioasă și face spumă, la fel ca albușul de ou. Asta ar trebui să dureze tot 1-3 minute, în nici un caz gelatina nu trebuie să fiarbă. Oul de gelatină astfel preparat se amestecă cu celelalte ingrediente umede și apoi totul se amestecă cu mixul de ingrediente uscarte.

  4. Mărul trebuie curățat și tăiat cubulețe mici. Se adaugă și acesta peste amestecul de cookies și se uniformizează.

  5. Se formează în palmă biluțe de aluat, cu mâinile puțin umede, se aplatizează și se pun pe hârtie de copt. Se dau la cuptor aproximativ 20 de minute, dar cel mai bine este să le supraveghezi și să le verifici pentru a nu le arde. Dacă nu sunt coapte în acest timp le mai poți lăsa puțin, depinde de cuptor și de programul pe care îl folosești.

    cookies cu mere