Lipiile din făină de cassava nu conțin gluten, nuci, seminte, lactate. Le poți consuma în aproape orice dieta și sunt perfecte în AIP sau Paleo.
într-un bol de mărime medie se adaugă făina de cassava (click ca să vezi de unde o cumpăr eu) și sarea.
Apoi punem bicarbonatul de sodiu peste care stoarcem puțină lâmâie pentru activare.
Odată ce aceste ingrediente sunt amestecate, pui uleiul de măsline și apoi puțin câte puțin apa. Mai întâi eu amestec cu o lingură sau spatulă. Apoi mă folosesc de mâini și amestec aluatul cu apă până obțin o bilă ca de plastelină, care la apăsare își păstrează forma.
Dacă se sfarmă ușor, mai trebuie să adaugi puțină apă. Cantitatea scrisă de mine e orientativă dar diferă în funcție de brandul de făină folosit.
Cantitatea obținută se împarte în 4 bile. Fiecare dintre ele o întindem între două foi de hârtie de copt. Dacă vrei să obții o formă rotundă, aprope perfectă, decupezi lipia cu ajutorul unei farfurii puse deasupra.
Eu am decupat marginile și am obținut extra aluat pentru lipia nr. 5. Dacă nu te interesează aspectul, poți să le lași așa, cu marginile denivelate. Când nu fac poze și eu așa procedez :)
Ungi o tigaie cu puțin ulei de măsline si prăjeste pe rând lipiile, pe ambele părți, până sunt un pic crocante. Le poți consuma așa sau dacă vrei să le poți rula le pui într-un prosop și se înmoaie,
Dacă vrei să experimentezi poți adăuga în aluat și alte ingrediente. Mie îmi place să pun praf de usturoi sau ierburi aromatice.