Go Back
Print
șnițele cu morcovi prăjiți

Șnițele cu morcovi prăjiți

Course Main Course
Keyword morcovi, șnițel, șnițele

Ingredients

Pentru șnițele

  • 500 g piept de pui
  • 200 ml lapte de cocos
  • 50 g faină de banane verzi
  • 50 g făină de arorut sau tapioca
  • 1/2 linguriță sare
  • 2-3 linguri ulei de măsline optional
  • condimente după gust

Pentru morcovii prăjiți

  • 1 kg morcovi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură drojdie inactivă
  • pătrunjel verde
  • sare după gust

Instructions

  1. Se amestecă într-o farfurie adâncă cele două tipuri de făină, sarea și condimentele. Se pune într-o altă farfurie laptele de cocos.

  2. Se taie pieptul de pui fâșii și se trece prin laptele de cocos, prin amestecul de făină și condimente. Se repetă operațiunea.

  3. Carnea astfel pregătită se pune la frigider pentru o oră.

  4. Morcovii se spală, se șterg de apă și se taie sub forma de bețigașe. 

  5. Într-un bol se amestecă cu uleiul de măsline, drojdia inactivă și sarea. Se aranjează apoi pe hârtie de copt, astfel încât să nu se atingă între ei (vezi foto)

    morcovi prăjiți
  6. Se preîncălzește cuptorul la program cu ventilație (eu l-am setat la 150 grade, dar depinde de cuptor), astfel încât să se poate folosi două tăvi concomitent. Se aranjează și șnițelele pe o hârtie de copt si opțional, se ung cu pensula cu puțin ulei de măsline. 

  7. Între timp se poate pregăti un sos de avocado după rețeta din postarea anterioară (http://mancareabatovina.ro/guacamole-sos-de-avocado-reteta-aip/)

    guacamole
  8. Se pun ambele tăvi la cuptor. După 10-15 minute se verifică și se întorc șnițelele. Se mai lasă aproximativ 10 minute sau când sunt gata (depinde de tipul de cuptor și programul utilizat). Cel mai bine este să le urmăriți îndeaproape.  Se adaugă și pătrunjelul proaspăt peste morcovi și totul este gata de devorat :)