Go Back
Print
biscuiți cu morcov

Biscuiți cu morcov AIP

Course Dessert
Keyword biscuiti, carrot cake, morcov

Ingredients

  • 60 g făină de cocos
  • 60 g făină de alune tigrate (tigernut)
  • 2 linguri făină arorut (arrowroot) sau tapioca
  • 50 g ulei de cocos solid
  • 60 ml lapte de cocos
  • 120 g morcov
  • 2 linguri miere
  • 1/2 linguriță bicarbonat
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 1 linguriță coajă de portocală bio
  • un praf de sare

Instructions

  1. Primul pas este mărunțirea morcovului, eu am folosit răzătoarea mică a robotului de bucătărie.

  2. Am amestecat mai întâi toate ingredientele uscate: cele trei tipuri de făină, bicarbonatul, scorțișoara, coaja de portocală și sarea. Apoi am adăugat pe rând ingredientele umede: laptele de cocos, uleiul de cocos, mierea și la urmă morcovul ras. După cum am scris mai sus, eu am folosit robotul și a mers totul foarte repede. Dacă te interesează să achiziționezi unul, ți-l recomand cu mare drag pe acesta, e de neprețuit. 

  3. Când amestecul a devenit uniform, de consistența plastelinei, am început să formez biluțe. Am turtit biluțele în palmă și le-am așezat pe hârtie de copt. Din această compoziție au ieșit 14 bucăți. 

  4. Am introdus tava în cuptorul preîncălzit, pe program cu căldură de jos mai întâi și apoi sus-jos în ultimele 5 minute. Au avut nevoie de 12-14 minute în cuptor la 150 grade Celsius, dar cel mai bine este să le ții sub supraveghere.