Biscuiți cu morcov sau carrot cake cookies AIP

biscuiți cu morcov

Iată că dintr-o întâmplare au luat naștere niște biscuiți cu morcov pufoși, numai buni ca mic dejun sau ca gustare. Cum adică dintr-o întâmplare? Păi, de fapt vroiam să încerc o rețetă de prăjitură cu morcov. Dar când am văzut că am ajuns la un aluat atât de ușor de modelat, am renunțat la a mai adăuga alte ingrediente și am hotărât să îl transform în biscuiți.

Rețeta aceasta de biscuiți cu morcov este foarte, foarte ușor de preparat. În 5 minute e gata un aluat moale ca plastelina, pe care trebuie doar să îl formezi și să îl coci câteva minute. Dacă ai un robot de bucătărie, totul merge mult mai repede, Dacă nu ai, nici atunci nu e mare problemă. Ingredientele se pot amesteca de mână, ușor și rapid.

În weekend am fost într-o excursie la munte și, dintr-un sat de la mare înălțime, am cumpărat câteva kilograme de morcovi dulci, perfecți pentru folosirea în deserturi.  Sunt buni și așa simpli, negătiți. Mi-ar plăcea să îmi amintesc mai des, atunci când caut o gustare, că morcovii sunt o idee atât de bună. Merg perfect și la pachet, sub formă de bastonașe.

Știai că inițial, morcovii erau mov, nu portocalii? Exact! Aceștia au devenit portocalii doar în secolul 17, atunci când fermierii olandezi i-au creat în onoarea regelui William of Orange. Cum ar fi artătat oare acești biscuiți cu morcov dacă aș fi folosit un soi mov? Interesant, cu siguranță, dar poate nu atât de apetisant!

În afară de morcovi, această rețetă conține și câteva făinuri acceptate în AIP: făina de cocos (pe care o poți cumpăra de aici), făina de alune tigrate (pe care o găsești aici) și făina de arorut.

Dacă ai întrebări sau vrei să-mi spui cum au ieșit, te invit să scrii mai jos în comentarii. În cazul în care ai nevoie de idei și suport în cadrul dietei autoimune (AIP), te aștept pe Facebook în grupul de suport Dieta Autoimună aici.

biscuiți cu morcov

biscuiți cu morcov

Biscuiți cu morcov AIP

Course Dessert
Keyword biscuiti, carrot cake, morcov

Ingredients

 • 60 g făină de cocos
 • 60 g făină de alune tigrate (tigernut)
 • 2 linguri făină arorut (arrowroot) sau tapioca
 • 50 g ulei de cocos solid
 • 60 ml lapte de cocos
 • 120 g morcov
 • 2 linguri miere
 • 1/2 linguriță bicarbonat
 • 1 linguriță scorțișoară
 • 1 linguriță coajă de portocală bio
 • un praf de sare

Instructions

 1. Primul pas este mărunțirea morcovului, eu am folosit răzătoarea mică a robotului de bucătărie.

 2. Am amestecat mai întâi toate ingredientele uscate: cele trei tipuri de făină, bicarbonatul, scorțișoara, coaja de portocală și sarea. Apoi am adăugat pe rând ingredientele umede: laptele de cocos, uleiul de cocos, mierea și la urmă morcovul ras. După cum am scris mai sus, eu am folosit robotul și a mers totul foarte repede. Dacă te interesează să achiziționezi unul, ți-l recomand cu mare drag pe acesta, e de neprețuit. 

 3. Când amestecul a devenit uniform, de consistența plastelinei, am început să formez biluțe. Am turtit biluțele în palmă și le-am așezat pe hârtie de copt. Din această compoziție au ieșit 14 bucăți. 

 4. Am introdus tava în cuptorul preîncălzit, pe program cu căldură de jos mai întâi și apoi sus-jos în ultimele 5 minute. Au avut nevoie de 12-14 minute în cuptor la 150 grade Celsius, dar cel mai bine este să le ții sub supraveghere. 

biscuiți cu morcov

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating