Meniul săptămânii 5-11 noiembrie – slow cooker

meniul saptamanii

Meniul celei de-a doua săptămâni a lunii noiembrie vine din nou cu bunătăți gătite în slow cooker. Recunosc că l-am cam neglijat iar în ultima vreme, l-am folosit doar de 1-2 ori pe săptămână. De ce? Păi probabil pentru că am gătit mai mult pește și fructe de mare și rețete ușoare care nu necesitau mult timp de gătire. Totuși, simt că aș putea profita mai mult de el.

Ce îmi place mie la slow cooking (gătirea lentă) ? Păi, îmi place că …

… nu trebuie să stai lângă vas și nici măcar nu trebuie să fii acasă în perioada gătirii. Exact! Doar pui ingredientele în aparat și îl lași să își facă treaba, în timp ce tu ești la serviciu, la cumpărături sau la o plimbare.

… după ce a terminat de gătit, păstrează mâncarea caldă pentru 4 ore! Adică, atunci când ajungi acasă, trebuie doar să te pui la masă.

… are vasul din ceramică.

… este digital, îl poți programa câte ore să funcționeze.

… carnea iese mereu fragedă.

Și ar mai fi multe de spus, dar de data aceasta mă opresc aici. Dacă mă vei urmări săptămâna aceasta pe Facebook sau Instagram cu siguranță te vei convinge. Acum cu siguranță mă vei întreba ce slow cooker folosesc și recomand. Ei bine, pe acesta. Îl am de aproape un an și am făcut muuuulă supă de oase la el (rețeta aici) dar și alte supe, costițe, pastrame și deserturi.  Care dintre rețetele săptămânii îți trage cu ochiul?

 

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *