Iată că a sosit și ultima săptămână a lunii octombrie. În piața sunt din ce în ce mai puține legume proaspete. În această perioadă eu aleg dovleacul, varza, morcovii, păstârnacul, ceapa, sfecla și cartofii dulci. Spanacul prefer să îl cumpăr congelat. Știi de ce? Ei bine, nu am un singur motiv:
- În primul rând, spanacul se află în topul produselor care înmagazinează cele mai multe pesticide. Este foarte dificil să achiziționezi o variantă proaspătă organică.
- În al doilea rând, conform studiilor, spanacul, chiar și depozitat la temperaturi mici (în frigider), își pierde 53% din nutrienți în decurs de 8 zile de la recoltare. De aceea e cel mai bine să îl consumi cât mai devreme.
- Este mult mai ușor de preparat, pentru că este deja spălat și porționat.
Pe blog găsești deja rețeta de spanac pe care o prepar eu aici. Fetiței mele îi place foarte mult, mai ales cu ouă dar îl mănâncă și gol.
Acum să trecem la crackers. Foarte multă lume care a început sau își dorește să înceapă protocolul autoimun se întreabă cu ce poate înlocui pâinea. Deoarece în AIP nu se consumă deloc cereale este o misiune un pic mai grea, dar nu imposibilă. Eu am ales să nu mai consum pâine deloc. Mi se pare mai simplu. Totuși, foarte rar, mai prepar crackersi sau lipii. Rețeta de crackers cu bacon va ajunge pe blog în câteva zile, așa că fii pe fază! Te poți înscrie la newsletter aici pentru a nu o rata 😉
Tu ce gătești săptămâna aceasta? Haide pe grupul Facebook dacă vrei să discutăm meniul lunii octombrie sau dacă ai nevoie de suport privind protocolul autoimun (Dieta autoimună – grup de suport).
Ma intereseaza in ce oras locuiesti,ptr.a gasi si eu un medic bun.Eu stiu ca morcovii ;spanacul si varza contin iod.Tu cum le folosesti in dieta?
Buna. Eu sunt in Cluj Napoca. Da, foarte multe legume contin iod. Totusi, daca le consumi doar ocazional crude nu cred ca te afecteaza, mai ales daca nu ai aport de iod din alta parte. De asemenea, se pot consuma gatite.