Piure de mere aromat la slow cooker

piure de mere

Ce faci când ai munți de mere delicioase, despre care știi că nu o să reziste mult? Exact! Pui mere în tot ce gătești și în plus, faci un piure de e cremos și aromat! E atât de ușor de preparat și atât de ușor de mâncat! Olivia a înfulecat aproape un borcan dintr-o singură mișcare. Nu are zahăr adăugat așa că nu îmi fac griji din cauza asta 🙂

În weekend am fost la țară și ne-am întors cu 4 lădițe de mere, din soiuri diverse și cu gust dulce acrișor. Una dintre ele am dat-o mai departe, am umplut și lădițele frigiderului dar tot au mai rămas muuulte mere pe care trebuie să le consumăm în timp relativ scurt. Așa mi-a venit ideea să prepar acest piure de mere. Nu a fost deloc complicat. Doar am spalat merele și le-am pus tăiate în bucățele la slow cooker.

 

mere

 

De ce în slow cooker? Pentru că se gătesc la temperatură mică, nu trebuie să stau lângă ele și să le amestec și nici nu se ard. Am făcut două tranșe de piure de mere, o dată am adăugat și puțină apă, a doua oară nu am mai adăugat deloc apă. A fost mai ușor de blenduit și parcă a ieșit mai bună prima variantă, așa că îți recomand să pui câteva linguri de apă împreună cu merele. Eu folosesc acest slow cooker și sunt foarte mulțumită. Este digital, adică îl poți programa câte ore să funcționeze și are vasul de ceramică.

Ce faci mai apoi cu acest piure? Îl poți consuma ca atare atunci când ai pofta de ceva dulce, il poți adăuga în rețetele care cer piure de mere sau îl poți pune peste pancakes, peste budinca de tapioca sau … Cu siguranță o să îi găsești o întrebuințare!

 

mere

 

piure de mere

 

Piure de mere la slow cooker

Keyword mere, piure de mere, slow cooker

Ingredients

  • 2 kg mere dulci acrișoare
  • 1 buc lămâie - doar sucul
  • 1 linguriță rasă scorțișoară
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri apă opțional

Instructions

  1. Se curăță merele de sâmburi și codițe și se taie în bucăți. Nu e nevoie să îndepărtați coaja.

  2. Se adaugă și apa și apoi se setează aparatul pe 4 ore high. Se poate verifica și amesteca dacă este cazul, la mine nu a fost nevoie pentru că au lăsat multă zeamă merele.

  3. După 4 ore se mută merele cu tot cu zeamă în blender si se mixează până se transformă într-un piure fin fin. Am încercat și cu mixerul vertical dar nu mi-a ieșit. 

  4. Se mai pune încă 1-2 ore pe high piure-ul în slow cooker impreună cu celelalte ingrediente: sucul de lămâie, scorțișoara și sarea de mare. 

  5. Se transfera compozitia in borcane sterile. Mie mi-au iesit 4 borcane mici de 400 ml din tura cu apa si gătită în total 5 h și 3 borcane din tura fără apă și gătită 5.5 h.

piure de mere

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating