Pulled pork? Dacă nu ai mai auzit despre acest fel de mâncare îți explic despre ce este vorba. Carnea de porc este gătită la foc mic pentru un timp îndelungat astfel încât să devină suficient de moale pentru a putea fi desfăcută simplu în fâșii.
Am mai încercat pulled pork la slow cooker și mi-a plăcut rezultatul. Carnea rezultată este fragedă și se potrivește într-o mulțime de combinații. Mie îmi place cu cartofi dulci copți tot în slow cooker și cu salată. Și așa împușc și doi iepuri dintr-o dată, pentru că pregătesc și garnitura în același timp. Dar pulled pork merge bine și pus în lipii sau pe pizza, sau chiar lângă un piure de legume.
De ce îmi place să pregătesc rețeta aceasta la slow cooker? În primul rând pentru că pulled pork iese tare bine, carnea nu se întărește ci devine moale și se desprinde foarte ușor în fâșii. În al doilea rând pentru că nu trebuie să stau lângă ea să o verific și să mă îngrijorez că se arde. Doar o pun în oală, setez timpul și pot să ies din casă fără să îmi fac griji. Dacă nu ai un slow cooker poți urma link-ul pentru a afla mai multe despre modelul pe care îl folosesc eu, are vasul din ceramică și se poate programa să funcționeze până la 20 de ore. Dacă încă nu ai în plan să achiziționezi unul, poți încerca rețeta și la cuptor la temperatură mică pentru mai multe ore. Trebuie să folosești un vas acoperit din fontă (așa ceva) sau din ceramică (așa ceva).
Online găsești multe rețete de pulled pork, problema este că multe dintre acestea nu se potrivesc protocolului autoimun paleo pentru că utilizează ingrediente precum sosul barbecue. Eu am încercat să găsesc o combinație care să fie atât potrivită dietei cât și gustoasă. Cred că mi-a ieșit! Aștept și părerea ta
😉
O altă combinație care îmi place este cea de cartofi dulci copți în slow cooker cu sos bolognese AIP. Rețeta e pe blog și e tare simplu de preparat!
Pulled pork cu cartofi dulci la slow cooker (AIP)
Ingredients
- 1 kg ceafă de pork
- 2-4 buc cartofi dulci
- 1 buc ceapă
- 6 căței usturoi
- 1 lingură ulei măsline
- 2 lingurițe miere
- 1 buc lămâie (doar sucul)
- 1 linguriță turmeric
- sare după gust
Instructions
-
Se toacă usturoiul și ceapa cât mai mărunt. Se amestecă toate ingredientele în afară de carne și cartofi.
-
Carnea se unge cu amestecul de mai sus și ideal se lasă la marinat câteva ore sau peste noapte. Dacă nu este posibil, se pune direct în slow cooker.
-
Cartofii dulci se lasă cu coajă. Se spală foarte bine și se pun într-o hârtie de copt, în slow cooker, lângă carne. Pentru 4 porții alegeți 2 cartofi mari sau 4 cartofi mici.
-
Aparatul se setează pe 8h low. După finalizarea programului, se scot cartofii și se crestează. Carne se rupe în fâșii cu ajutorul furculițelor. Se mai lasă puțin în sosul rezultat pentru a se îmbiba cu condimente.
-
Dacă vă place carnea puțin mai crocantă, se poate pune câteva minute în tigaie sau în cuptor. La noi așa a fost mai apreciată. Cartofii crestați sau tăiați în două se condimentează și se umplu. Se consumă lângă o salată bună.
Bună. Dacă nu am slow cooker cum procedez?
Salut. Daca nu ai slow cooker poti folosi un vas ceramic cu capac, pe care sa-l pui in cuptor la temperatura mica.