Ketchup de casă cu cireşe (AIP)

Ketchup de casă cu cireşe (AIP)

Mi-am dorit de mult timp să încerc o rețetă de ketchup AIP. Fiindcă în protocolul autoimun nu se consumă roşii, e un pic dificil să reproduci atât gustul, cât şi culoarea acestora folosind alte legume. Dar, atunci când au apărut cireşele, mi-a venit ideea să le folosesc. Şi trebuie să o spun, a fost o idee tare bună!

Mergi direct la rețetă

Cireşele îi dau acestui ketchup o culoare minunată şi exact atâta dulceață cât trebuie. În rețetele clasice de ketchup, cele cu roşii, se foloseşte zahăr, dar în acest caz nu este nevoie de îndulcitor.

ketchup cirese

Culoarea poate să difere în funcție de soiul de cireşe pe care le foloseşti. La prima încercare am folosit unele aproape negre şi sosul rezultat avea o culoare cărămizie. De data aceasta, am utilizat o combinație de cireşe negre şi cireşe roşii. Eu zic că are o culoare de toată frumusețea!

Dacă nu este sezonul cireșelor, atunci bineînțeles poți folosi cireșe congelate. Celelalte ingrediente sunt ușor de procurat în orice anotimp, din piață sau din supermarket. Eu am preferat să fac acum o cantitate mai mare de ketchup de cireșe și să îl congelez în forme de gheață. Astfel, pot scoate doar 2-3 cubulețe la dezghețat atunci când am nevoie de puțin, pentru o porție de mâncare.

În ce combinație poți folosi acest sos de cireșe? Pot să îți dau eu câteva idei!pulled pork

Sau poate faci niște chicken nuggets, păstârnac prăjit în cuptor sau un burger de vită? Ketchup-ul de cireșe merge perfect.

Dacă ai nevoie de mai multe idei și de inspirație pentru meniul tău zilnic te aștept pe pagina mea de Facebook Mâncarea, bat-o vina!

Pentru a rămâne la curent cu noile rețete înscrie-te la Newsletter aici!


Mousse de ciocolată cu avocado

Unele accidente din bucătărie sunt fericite! Încercând să prepar un brownie am ajuns la această rețetă de mousse cu ciocolată și avocado. Și mi-a plăcut! Sper să îți placă și tie!

Course Dessert
Keyword avocado, ciocolată, mousse
Prep Time 10 minutes
Cook Time 40 minutes
Servings 4

Ingredients

 • 1 buc avocado intreg a fost 270g, fara sambure si coaja 220g
 • 50 g făină tigernut sau 8 linguri
 • 40 g carob sau 8 linguri
 • 50 ml sirop de arțar
 • 50 ml ulei de măsline
 • 2 linguri faină arorut (arrowroot)
 • 4 linguri apă pentru arorut
 • 60 ml apă
 • 5 buc curmale aprox 40g
 • un praf de sare

Instructions

 1. Se curăță avocado de coajă și sâmbure.

 2. Într-o cană sau bol se amestecă cele 2 linguri de făină arorut cu 4 linguri de apă și se lasă deoparte.

 3. Eu am amestecat ingredientele în robotul de bucătărie, Am pus toate ingredientele și le-am transformat într-o pastă fină. În cazul în care nu ai un robot de bucătărie, poți să mărunțești avocado manual și apoi să adaugi pe rând toate celelalte ingrediente.

 4. Se toarnă compoziția într-o formă potrivită și se pune la cuptor. Eu am lasat-o 20 de minute la program sus jos.

 5. Este mai gustos după ce stă puțin la rece, dar dacă nu mai ai răbdare îl poți gusta și la temperatura camerei.


ketchup de cireșe


2 thoughts on “Ketchup de casă cu cireşe (AIP)”

  • Ma bucur! Prima perioada poate fi putin dificila dar daca deja vedeti rezultate cu siguranta va fi mai usor sa continuati. Multa sanatate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating