Rafaello AIP – biluțe de cocos fără zahăr

Rafaello AIP – biluțe de cocos fără zahăr

Biluțele de cocos Rafaello sunt tare gustoase. Da, îmi amintes din viața mea dinainte de AIP ☺️ Dar să știi că și această variantă este tare bună. Așa cum mi-ați scris și o parte dintre voi, la începuturile dietei am încercat și eu o rețetă de biluțe de cocos pe care am gasit-o online. Din păcate m-am confruntat atunci cu două probleme: 1) compoziția nu s-a legat și 2) au fost foarte seci și înecăcioase. Nu este cazul acestei rețete. Biluțele se formează ușor și sunt cremoase. Chiar după 4 zile, consistența este aceiași.

Pentru a pregăti această rețetă este nevoie de doar 4 ingrediente, dintre care 2 sunt pe bază de cocos: cremă de cocos (eu am folosit-o pe cea din link) și fulgi de cocos. Această cremă de cocos (sau smântână de cocos) conține 100% nucă de cocos, este bio și este foarte fină. Din ea se poate prepara si lapte de cocos dacă este combinată cu apă. Apoi mai vine îndulcitorul. Eu am folosit miere crudă, adică extrasă la rece, dar dacă dorești să fie un produs vegan poți o înlocuiești cu sirop de agave sau sirop de arțar. Și, al patrulea ingredient, sucul de portocale.

rafaello

Amy Myers, în cartea ei „Soluții contra autoimunității” susține foarte mult consumul de cocos, susținând că acesta reduce inflamația și stimulează sistemul imunitar. Nucile de cocos aduc mulți nutrienți necesari: seleniu, fier, cupru, magneziu, calciu, fosfor, potasiu, zinc, mai multe vitamine B, vitamina C, vitamina E.

Din cantitățile de mai jos, mie mi-au ieșit 19 biluțe de cocos (sigur ieșeau 20 dacă nu mai gustam pe parcurs 😅. Dacă îți place cocosul, îți recomand și alte rețete care îl au la bază:

Iaurtul de cocos făcut în casă

Tarta cu mere caramelizate (doar dacă consumi ouă)

Dacă ai o boală autoimună sau dacă pur și simplu îți dorești idei și rețete noi, te invit să urmărești pagina mea de Facebook și grupul de suport pentru dieta autoimună. Rețeta de Rafaello o găsești mai jos.

rafaello
rafaello
5 from 1 vote
Print

Rafaello AIP – biluțe de cocos fără zahăr

Course Dessert
Servings 20 bucăți

Ingredients

 • 200 g cremă de cocos
 • 60+50 g fulgi cocos
 • 4 lingurițe miere sau sirop de agave/artar
 • sucul de la o portocală

Instructions

 1. Crema de cocos are o consistență solidă. Înainte de a o folosi trebuie să o pui  (cu tot cu ambalaj) în apă caldă pentru a se topi și a fi mai ușor de amestecat cu restul ingredientelor. Eu am lasat-o cam 5 minute, nu s-a topit complet dar a fost ok în robotul de bucătărie. Dar, dacă nu folosești unul, va trebui să ai mai multă răbdare decât mine.

 2. Am pus crema de cocos în robot, am mixat-o puțin așa simplă, după care am adăugat restul ingredientelor: 60 grame fulgi de cocos, 4 lingurițe de miere (aici poți adapta după gust) și sucul de la o portocală.

 3. După amestecarea ingredientelor am început să formez biluțe și să le dau prin fulgii de cocos rămași. Dacă ai topit complet cocosul înainte de amestecare, probabil va trebui să aștepți puțin ca acesta să revină la temperatura camerei și să fie mai ușor de manevrat. 

Rafaello AIP Pinterest


3 thoughts on “Rafaello AIP – biluțe de cocos fără zahăr”

 • Salut,
  Intrebare , ai pastrat si uleiul de cocos care era in punga cu crema de cocos? Sti, se separa in ambalaj si nu stiu daca sa o includ in reteta sau nu . Merci

 • 5 stars
  Doamne cat pot fi de bune …..nu te mai oprești mâncând . Doar ca mie mi au iesit mai moi ca nu am robot de mare viteza sa fac totul ca o crema si un pic s au separat , dar sint extraordinare . Eu am pus toata conserva de crema de cocos asa cum era cu tot cu uleiul ala ..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating