Bomboane raw cu aromă de portocale

Ceva dulce…

De câte ori nu te gândești că ai mânca ceva dulce? Sau că ai vrea să pregătești un desert simplu în câteva minute? Sau un desert potrivit pentru întreaga familie, de la mic la mare? Ei bine, nu mai e nevoie să cauți! E dulce, e sănătos, e simplu de preparat și ai nevoie de doar 3 ingrediente. Poftim? 3 ingrediente? Da, ai auzit bine!

Înainte să încep acest regim autoimun eram mare amatoare de dulciuri. Îmi plăceau în mod special înghețata și ciocolata. După ce am început regimul mi-am dat seama că nici măcar unul dintre deserturile preferate nu se mai potrivește. Toate conțin fie zahăr rafinat, fie lactate, soia sau gluten. O perioadă nici nu am încercat să reproduc dulciurile preferate, în cazul în care simțeam nevoia să gust ceva dulce mâncam câteva curmale, smochine sau prune uscate. Nici măcar acum după o perioadă destul de lungă de dietă nu prea îmi ocup timpul cu asemenea activități … dar și când o fac rezultatul e atât de gustos încât nu mai rămân nici urme pe farfurie!

Dacă și tu ții o dietă autoimună sau o ai în vedere, e bine să știi că nu e indicat consumul unei cantităși mari de fructoză.  Totuși atât nuca de cocos cât și curmalele au numeroase avantaje pentru sănătate.

Iată câteva ceva interesant despre minunatele curmale:

 • există peste 1500 de soiuri de curmale care diferă atât prin aspect cât și prin gust;
 • curmalul este menționat în Biblie și e considerat un arbore sacru;
 • consumul cu moderație al curmalelor aduce multe beneficii pentru sănătate: ajută la prevenirea accidentului vascular, protejează ochii, previne cancerul de colon, prostată, sân, îmbunătățesc activitatea inimii, au efect de energizare a organismului, previn constipația;
 • ajută la reducerea reacțiilor alergice;
 • curmalele conțin potasiu, magneziu, calciu, fier, vitaminele B6, A, K și nu numai.

Zilele trecute m-am gândit să îmi fac niște bomboane raw. Aveam o cutie de curmale proaspete care erau perfecte pentru proiectul meu așa că m-am pus pe treabă. Rezultatul? Delicios!

Bomboane raw cu aromă de portocală

Prep Time 10 minutes
Servings 3

Ingredients

 • 200 g curmale proaspete sau curmale uscate hidratete
 • 1 buc portocală organică
 • 50-70 g făină de cocos în funcție de hidratarea curmalelor

Instructions

 1. După cum ți-am spus eu am folosit curmale proaspete care nu au avut nevoie de hidratate. În cazul în care folosești curmale uscate cel mai bine e să alegi un soi mai moale și să le hidratezi o oră înainte de preparare.

 2. Se curăță curmalele de sâmburi și se pun în robot.

 3. Se adaugă sucul și coaja de la o portocală.

 4. Se pornește robotul și se lasă să funcționeze până când se formează o pastă. 

 5. Treptat se adaugă făina de cocos în timp ce robotul amestecă. Nu am oferit o cantitate exactă de făină pentru că acesta depinde foarte mult de curmale. Cel mai bine e să fii pe fază și să testezi materialul. 

 6. După ce ai adăugat toată făina de cocos începi să formezi biluțele. Și faci asta până nu mai rămâne pic de material în vas. Gata! Acum trebuie gustate, nu?

 

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating