Era o zi caldă de vară iar eu nu aveam chef să gătesc mai mult decât o salată … așa că am preparat una care mi s-a părut neașteptat de bună: salată cu creveți și cartof dulce.
Când am început dieta mi s-a părut destul de greu să renunț la cartofii albi, înainte îi foloseam săptămânal, ca majoritatea românilor probabil . Dar am descoperit cartofii dulci și … m-am îndrăgostit de ei. Câteodată îi gătesc chiar de mai multe ori pe săptămână. Îi folosesc la micul dejun, la prânz și la cină, în supe, la cuptor și chiar și în desert.
Am citit un pic despre acest tip de cartofi și se pare că sunt mult mai sănătoși decât cei albi: conțin mai multă vitamina A, mai multă vitamina C, au mai multe fibre, un total mai mic de carbohidrați și mai puține calorii. Pe lângă asta conțin o cantitate generoasă de vitamina B6, calciu, magneziu, potasiu, beta-caroten, sunt anti-inflamatori, îmbunătățesc circulația sângelui, asigură o digestie bună. Dacă până acum nu v-ați împrietenit cu ei poate salata aceasta vă ajută să creați o relație frumoasă și de durată 🙂
Salată cu creveți și cartof dulce
Ingredients
- 16 buc creveți decorticați
- 1 buc cartof dulce mediu
- 2 mâini valeriană
- 1 buc ceapă roșie
- 1 buc avocado bine copt
- 3 lg ulei de măsline pentru dressing
- 1 lg oțet balsamic
- 1/2 linguriță miere
- sare
- 3 lg ulei măsline pentru creveți
- usturoi granulat
Instructions
-
Cartoful dulce se curăță de coajă și se taie cubulețe. Se gătește la abur până când furculița intră cu ușurință.
-
Se prepară într-un bol un amestec de ulei de măsline, usturoi granulat și sare. Se dau creveții prin el și se pun în tigaia de fontă încinsă. Se gătesc pe ambele părți.
-
Între timp se prepară salata. Se pune într-un bol valeriana spălată și scursă de apă, ceapa roșie tăiată semilună și avocado cubulețe. Peste ele se adaugă un mix de ulei de măsline, oțet balsamic, miere și sare și se împarte în farfurii.
-
Când cartoful și creveții sunt gata se pun peste salata deja preparată și se mănâncă cu poftă.