Chiftele la cuptor cu pui și cartof dulce

chiftele pui cartof dulce

Chiftele cu cartof dulce? De ce nu? Ne plac cartofii dulci, ne place carnea de pui, combinația este delicioasă!

Mie îmi plac chiftelele, mai ales cele gătite la cuptor, pentru că nu sunt unsuroase și pentru că se potrivesc la orice masă din zi sau chiar ca și gustare.  Stau cuminți în frigider și le poți mânca chiar și reci. Le poți lua foarte ușor și la pachet. În plus se potrivesc în nenumărate combinații, cu piure, cu sos de avocado, cu legume la cuptor …

De când am început dieta autoimună am întotdeauna cartofi dulci în cămară. Îmi place foarte mult gustul lor și îi gătesc de 2-3 ori pe săptămână. Și să vă zic o chestie foarte faină, spre deosebire de cartofii albi aceștia se pot consuma și cruzi. Exact! Se pot adauga în salate și sunt delicioși în sucurile de fructe și legume.  Cartofii dulci conțin vitamina A, C, B6, potasiu, magneziu, betacaroten și sunt de folos în artrite, ulcer, reglarea glicemiei sau deficiența de vitamina A.  Poți să testezi și rețeta de salată cu creveți și cartof dulce! Rețeta aici.

 

hiftele pui cartof dulce

 

Eu am preparat chiftelele în două variante, o dată cu piept de pui și o altă dată cu pulpe de pui. Dar cred că și mai bună ar fi o combinație dintre pulpe și piept de pui. Personal mi-a plăcut mai mult a doua variantă, pentru că pulpele sunt un pic mai gustoase și au mai multă grăsime. E ok să fie mai multă grăsime pentru că le coacem și nu adăugăm ulei.  Când le-am scos din cuptor arătau așa:

 

chiftele pui cartof dulce

 

Dacă vrei inspirație pentru meniul săptămânal urmărește-mă pe Instagram, Facebook și Pinterest. De asemenea, pentru a primi cât mai repede noile rețete, te invit să te înscrii la newsletter-ul Mâncarea, bat-o vina! aici .

 

Chiftele la cuptor cu pui și cartof dulce

Course Main Course
Servings 30 bucăți

Ingredients

  • 500 g carne de pui tocată
  • 250 g cartof dulce
  • 2 fire ceapă verde
  • 3 căței usturoi
  • 1 linguriță usturoi granulat
  • 1 linguriță fulgi de ceapă
  • 1/2 linguriță sare
  • 1/2 linguriță ierburi italiene

Instructions

  1. Mai întâi trebuie să te ocupi de cartofii dulci. Dacă ai un robot de bucătărie e mai ușor pentru că îl poți mărunți cu ajutorul lamei în S. Dacă nu ai un robot, cel mai bine e să folosești o răzătoare fină. 

  2. Se toacă și ceapa verde și usturoiul. Eu le-am pus la robot împreună cu cartoful dulce. Dar se toacă și manual cât mai mărunt.

  3. Se amestecă ingredientele de mai sus cu carne tocată și toate condimentele. 

  4. Se umezesc mâinile și se formează chifteluțe un pic aplatizate care se pun pe hârtie de copt. 

    chiftele pui cartof dulce
  5. Se preîncălzește cuptorul la 160 grade Celsius, program cu ventilație. Se pun chiftelele la cuptor iar după 15-20 de minute se întorc pe partea cealaltă. Se verifică după 25-30 de minute. Eu le-am lăsat 30 de minute în total și au ieșit minunat. 

chiftele pui cartof dulce pinterest

Articole recomandate

1 comentariu

  1. […] Înainte consumam guacamole cu pâine, acum că am renunțat complet la cereale îl consum ca sos pentru diverse tipuri de carne, cartofi dulci sau cu chipsuri de plantain. E perfect pentru mâncărurile uscate. Îmi place foarte mult și cu chifteluțele din carne de pui cu cartof dulce. Găsești rețeta aici. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating