Supă cremă de morcovi copți cu ghimbir

supa crema de morcovi copti

Supa de morcovi copți a fost o foarte plăcută surpriză. De când am început dieta autoimună am încercat zeci de supe cremă dar niciodată una de morcovi. Nici nu știu de ce am avut o reținere.  Poate pentru că morcovii fierți nu au un gust special. În schimb morcovi copți sunt minunați. După succesul pe care l-a avut rețeta de morcovi caramelizați la cuptor (pe care o găsești aici), am zis să încerc mai multe variațiuni pe aceeași temă. Și uite așa am luat naștere această supă cremă de morcovi copți.

Un alt ingredient în privința căruia am avut o mică reținere este ghimbirul. L-am utilizat în mod frecvent iarna pentru a face ceai dar nu l-am prea folosit la gătit.  Niciodată nu am apreciat mâncarea iute și am avut impresia că dacă îl adaug în preparate acestea vor deveni picante. Până la urmă mi-am dat seama că dacă folosesc cantitatea potrivită mâncarea va lua doar aroma deosebită, fără să ia și iuțimea 🙂  Ghimbirul este un aliment antiinflamator și este recomandat în dieta bolilor autoimune.  De fapt este recomandat în orice tip de dietă pentru că aduce nenumărate beneficii pentru sănătate: protejează ficatul și stomacul, reduce durerile articulare și musculare, stimulează inima și sistemul circulator, reduce greața, gazele și curăță colonul.

 

supa crema de morcovi copti

 

Singurul meu regret referitor la această supă este că s-a terminat prea repede. Din ingredientele folosite au ieșit să aproximativ 3 porții. Data viitoare cu siguranță voi dubla rețeta. Eu am utilizat un mixer vertical așa că am avut nevoie doar de o tavă și o oală și astfel am făcut economie și la spălatul vaselor. Doar am copt legumele în tavă și apoi le-am pus într-o oală împreună cu supa de oase (rețeta o găsești aici) și cu condimentele și le-am mixat până am obținut o consistență cremoasă.

Dacă ții post sau nu consumi carne e foarte ușor de adaptat astfel încât rețeta să devină vegană. Pur și simplu înlocuiești supa de oase cu supă de legume 😉

Sper să o încerci și să îți placă!

 

Supă cremă de morcovi copți cu ghimbir

Course Soup
Servings 3 porții

Ingredients

  • 500 g morcovi
  • 2 buc ceapă albă
  • 4 căței usturoi cu coajă
  • 1/2 linguriță ghimbir ras
  • 0.5 l supă de oase sau de legume
  • 200 ml lapte de cocos
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 lingură suc de lămâie
  • sare

Instructions

  1. Se pun la cuptor într- tavă acoperită primele 3 ingrediente unse cu o lingură de ulei de măsline. Se lasă cam 20-25 de minute până când morcovii sunt ușor de pătruns cu furculița. Se descoperă tava și se mai lasă 5 minute așa pentru a se carameliza puțin.

    supa de morcovi
  2. Într- cratiță se încălzește supa. Aceasta trebuie să fie fierbinte. 

  3. Se taie morcovii, se curășă usturoiul și se adaugă împreună cu ceapa în supa fierbinte. Se adaugă și celelalte ingrediente și se mixează toate cu ajutorul mixerului vertical. Se poate folosi și un blender. 

    supa crema de morcovi copti
  4. Se gustă și se mai adaugă sare și lămâie după gust. Eu am servit-o cu bucățele crocante de bacon și frunze de busuioc. Yummy!

supa crema de morcovi copti

 

 

Articole recomandate

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating