Meniul săptămânii 1-7 Octombrie Dovleac

meniul saptamanii dovleac

Meniul acestei săptămâni este despre dovleac! De ce? Pentru că acesta este perioada lui, pentru că este delicios și versatil, pentru că este ieftin și este perfect în protocolul autoimun.  Are proprietăți anti-inflamatoare, multa vitamina A, zinc, fier și beta-cartoten, ca să enumăr doar câteva dintre beneficiile pentru sănătate.

Recunosc că înainte de AIP nu prea îl băgam în seamă, cel mult pregăteam felii coapte la cuptor. Toamna trecută când am început protocolul am învățat să îl apreciez și să îl utilizez în diverse combinații. Unele dintre rețetele acestei săptămâni le-am mai preparat, printre care supa cu dovleac sau cubulețele de dovleac la cuptor.  Pe unele le încerc pentru prima oară.

Cu siguranță rețeta de supă de toamnă cu vită și dovleac va ajunge pe blog în prima săptămână a lunii octombrie. Aceasta este delicioasă și sunt convinsă că te vei bucura de ea. În rest, în funcție de cum ies, voi mai alege 1-2 rețete pe care sper să reușesc să le împărtășesc cu tine.

Ție îți place dovleacul? Sper să încerci măcar una dintre rețete. O săptămână frumoasă!

Articole recomandate

1 comentariu

  1. […] și anul trecut și de abia am așteptat reapariția dovleacului. Poate că deja ai văzut în meniul meu (aici) că această săptămână i-am dedicat-o lui. Așa cum am spus și acolo, voi încerca să îți […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *