Stir-fry cu piept de pui și legume colorate

Stir-fry cu piept de pui și legume colorate

Cauți o rețetă simplă de piept de pui cu legume? Ești la locul potrivit! Din când în când adaug în wok niște carne împreună cu toate legumele pe care le găsesc în frigider și în cămară și de fiecare dată iese ceva delicios. Ce vreau să spun cu asta? Că nu e obligatoriu să folosești piept de pui, poți să prepari rețeta și cu un alt tip de carne. De altfel, nici legumele nu trebuie să fie neapărat cele pe care le-am folosit eu, poți face propriul tău mix în funcție de ingredientele pe care le ai pe inventar. Totuși, combinația pe care am folosit-o a fost delicioasă așa că mai jos vei găsi rețeta exact așa cum am preparat-o eu.

Știi când e perfectă rețeta aceasta? Cu o seară înainte de a merge la cumpărături? Știi de ce? Pentru că astfel consumi toate resturile de legume pe care le ai în casă ca ziua următoare să iei altele proaspete 😉

Dar ce este un stir-frying-ul? Păi, e o tehnică de gătit chinezească în care ingredientele sunt prăjite într-o mică cantitate de ulei încins și sunt amestecate într-un wok. Nu îți face griji dacă nu deții un wok, poți folosi și o tigaie cu pereți înalți. Eu am deviat un pic de la această tehnică și câteva minute am lăsat totul la gătit cu capac, dar dacă preferi legumele al dente poți sări peste etapa aceasta.

Ce îmi place mie la tehnica aceasta de gătit?

  • folosești un singur vas pentru preparare
  • nu trebuie să faci special cumpărături pentru a prepara mâncarea, folosești ce ai prin frigider
  • rezultatul e delicios și arată foarte bine.

Cu ce poți combina preparatul? Eu l-am combinat doar cu o salată. Dacă ții o dietă autoimună îl mai poți combina cu un orez din conopidă de exemplu. Dacă nu ții o astfel de dietă cred că merge foarte bine cu orez. Iată și rețetă! Lasă un comentariu dacă ai încercat-o!

Stir-fry cu piept de pui și legume

Course Main Course
Cuisine Chinese
Servings 3 porții

Ingredients

  • 1 buc piept de pui
  • 1 buc zucchini organic
  • 1 buc morcov organic
  • 1/4 buc varză roșie medie
  • 1 buc rădăcină pătrunjel mică
  • 1 buc ceapă albă
  • 4 căței usturoi
  • 1 lg oțet balsamic
  • 1 lg ulei de măsline
  • 1 lg suc de lămâie
  • 1 lg drojdie inactivă
  • 1/2 lgț miere
  • sare
  • usturoi granulat
  • ierburi italiene

Instructions

  1. Se feliază subțire pieptul de pui și se pune în wok cu o lingură de ulei de măsline încins. Se mai amestecă din când în când până e prajit pe toate părțile. Între timp se pregătesc legumele.

  2. Zucchini, morcovul și pătrunjelul se taie sub formă de fâșii cu ajutorul unui peeler. Varza se taie feliuțe subțiri. Ceapa se taie rondele. Se adaugă toate peste carne și se amestecă. 

    stir fry cu piept de pui
  3. Se adaugă 3-4 linguri de apă, sucul de lămâie, oțetul balsamic, mierea, sarea, usturoiul tăiat foarte fin, usturoiul granulat, drojdia inactivă și se amestecă iar. 

    stir fry cu piept de pui
  4. Se pune capacul și se lasă la gătit până când legumele sunt gătite bine sau al dente, după preferințe. Se gustă și se mai adaugă condimente dacă e cazul. 

    stir fry cu piept de pui

stir-fry cu pui si legume

 

 



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Recipe Rating