Supă cu sfeclă roșie și iaurt de cocos

Supă cu sfeclă roșie și iaurt de cocos

În ultima vreme am cam neglijat sfecla. M-am bucurat de vară și de produsele de sezon așa că pur și simplu nu i-am găsit loc în meniul meu, printre atâtea bunătăți. Dar iată că a venit și timpul ei. Și am repus-o în circulație cu această rețetă de supă cremă. A ieșit mi-nu-nat! Și eu, și Olivia, ne-am bucurat de ea cu puțină verdeață și câteva crutoane din bacon.

Adevărul este că eu chiar m-am simțit un pic vinovată că nu am prea consumat sfeclă în ultima vreme. Are atât de multe beneficii pentru sănătate! Probabil nu mai trebuie să ți-o spun și eu pentru că ai auzit-o din diferite surse. Dar o voi face totuși. Sfecla conține antioxidanți puternici, este antiinflamatoare, ajută la scăderea colesterolului și a tensiunii arteriale, are proprietăți anti-aging și crește rezistența organismului la efort. Ce mai, e miraculoasă! Și în plus este foarte ieftină, ușor de procurat și ușor de gătit. Se poate consuma crudă, în sucuri și salate sau gătită în diverse feluri.

Bineînțeles că nu e doar sfeclă în supa asta. E o combinație de legume care se completează și îi dau un gust deosebit. Poate nu prea te încântă gustul sfeclei… Nu-i nimic! Pentru că nu se simte nuanța aceea pământoasă. Ai încredere în mine! Am pus suc de lămâie și iaurt de cocos pentru a contrabalansa dulceața naturală a sfeclei și a cartofului. Sper din tot sufletul să o încerci și să o iubești 😍

Din ingredientele de mai jos au ieșit cam 3-4 porții de supă. Așa că va trebui să adaptezi cantitățile în funcție de numărul de porții pe care îl dorești. De asemenea poți înlocui cartoful dulce cu dovleac, mai ales acum toamna. Dacă vrei să o faci vegană, este foarte ușor. Trebuie doar să înlocuiești supa de oase cu o supă de legume.

 

 

supă cu sfeclă și iaurt

Supă cremă cu sfeclă și iaurt de cocos

Course Soup
Keyword sfecla, supa
Servings 3 porții

Ingredients

  • 250 g sfeclă roșie
  • 250 g cartof dulce
  • 250 g dovlecel
  • 200 g ceapă
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 buc lămâie
  • 500 ml supă de oase
  • 200 ml iaurt de cocos
  • sare

Instructions

  1. Ceapa se taie mărunt și se călește în uleiul de măsline. 

  2. Legumele spălate și curățate de coajă se taie bucăți și se mărunțesc în robotul de bucătărie. Dacă nu ai unul, le poți și rade pe răzătoarea mare doar că îți va lua puțin mai mult timp. 

  3. Se adaugă legumele mărunțite și sarea peste ceapa caramelizată, se amestecă 1-2 minute după care se toarnă supa de oase peste ele și se lasă să fiarbă cam 30 de minute. Supa ar trebui să își schimbe culoare din rozuliu înspre roșiatic. 

  4. După ce a fiert se blenduiește cu ajutorul mixerului vertical sau al blenderului. Se adaugă atunci și sucul de la o lămâie potrivită și se mai potrivește de sare dacă e cazul. 

  5. Se servește cu iaurt de cocos. Acesta se prepara foarte simplu, dintr-o conservă de lapte de cocos gras, amestecată cu o capsulă de probiotic, lăsată peste noapte în cuptor, doar cu lumina aprinsă (12 ore).  După acest interval se poate amesteca pentru un iaurt mai subtire sau se poate alege doar partea închegată de sus, pentru un iaurt mai gras și mai cremos.

supă cu sfeclă și iaurt



5 thoughts on “Supă cu sfeclă roșie și iaurt de cocos”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *