Prepar destul de des frigărui de pui. De ce? Pentru că sunt foarte simplu de făcut și în plus sunt gustoase și aspectuase 🙂 Se pot prepara bineînțeles și cu alte tipuri de carne dar eu prefer pieptul sau pulpele dezosate de pui. Și încă nu am întâlnit pe cineva care să nu le aprecieze, de la mic la mare, toți mănâncă frigărui cu plăcere.
Ca și garnitură am încercat ceva special. Poate ai auzit și tu de celebrul ”cauliflower rice” (în traducere orez din conopidă). Ei bine, eu nu am avut conopidă, am avut doar broccoli, de fapt am avut doar tulpinile de broccoli pentru că am folosit inflorescența la prepararea unei salate. Chestia e că am folosit doar bucățelele mici din partea de sus și mi-au rămas două tulpini. M-am gândit că e mai bine să le reciclez decât să le arunc și mi-a ieșit o garnitură nesperat de bună, foarte apreciată de către fetița mea ( are nu prea e prietenă cu legumele). Cred că cel mai mult i-a plăcut faptul că avea gust asemănător cu varza, broccoli făcând și el parte din familia cruciferelor.
Înainte să încep dieta autoimună punem pe frigărui, alături de carne, ceapă și ardei. Pentru că ardeii nu se consumă în faza de eliminare a acestui regim am căutat altă legumă gustoasă și colorată și mi-a venit ideea să folosesc zucchini (se poate înlocui fără probleme cu dovlecel). Au ieșit foarte bine atât frigăruile cât și garnitura, așa că eu una mă declar mulțumită. Aici ai și rețeta!
Și nu uita! Dacă vrei să fii mereu la curent cu viața mea, cu ceea ce cumpăr și gătesc e cât se poate de simplu! Mă poți urmări pe Instagram, Facebook și Pinterest!
Frigărui de pui cu ”orez” din legume
Ingredients
Frigărui
- 1 buc piept de pui
- 1 buc zucchini sau dovlecel
- 3 buc ceapă roșie
Marinadă pentru carne
- 2 lg ulei de măsline
- 1 lg suc de lămâie
- sare
- ierburi italiene
- usturoi granulat
”Orez” de legume
- 2 buc tulpini de broccoli sau 1 broccoli întreg
- 1 buc morcov mare
- 1 buc ceapă
- 2 caței usturoi
- 2 lg ulei de măsline
- sare
- cimbru
- mărar
- 2 lg apă
Instructions
-
Se prepară marinada pentru carne amestecând toate ingredientele.
-
Se taie carnea cubulețe potrivite și se lasă la marinat în frigider, cam o oră.
-
Se taie cepele roșii în sferturi și dovlecelul în felii de cam 1 cm grosime.
-
Se aranjează ingredientele pe frigăruie, alternând carnea cu legumele, apoi se mai presară puțină sare peste ele și se pun la grătar. (eu folosesc un grătar din fontă pentru aragaz)
-
Se taie ceapa și usturoiul mărunt și se pun la călit în ulei de măsline. În robotul de bucătărie se mărunțesc broccoli și morcovul și se adaugă peste ele.
-
Se lasă toate la călit puțin, apoi se adaugă 2 lg de apă, cimbru, mărar și sare și se lasă să se gătească cu capac până când legumele sunt moi și delicioaase.