În ultima vreme am cam neglijat sfecla. M-am bucurat de vară și de produsele de sezon așa că pur și simplu nu i-am găsit loc în meniul meu, printre atâtea bunătăți. Dar iată că a venit și timpul ei. Și am repus-o în circulație cu această rețetă de supă cremă. A ieșit mi-nu-nat! Și eu, și Olivia, ne-am bucurat de ea cu puțină verdeață și câteva crutoane din bacon.
Adevărul este că eu chiar m-am simțit un pic vinovată că nu am prea consumat sfeclă în ultima vreme. Are atât de multe beneficii pentru sănătate! Probabil nu mai trebuie să ți-o spun și eu pentru că ai auzit-o din diferite surse. Dar o voi face totuși. Sfecla conține antioxidanți puternici, este antiinflamatoare, ajută la scăderea colesterolului și a tensiunii arteriale, are proprietăți anti-aging și crește rezistența organismului la efort. Ce mai, e miraculoasă! Și în plus este foarte ieftină, ușor de procurat și ușor de gătit. Se poate consuma crudă, în sucuri și salate sau gătită în diverse feluri.
Bineînțeles că nu e doar sfeclă în supa asta. E o combinație de legume care se completează și îi dau un gust deosebit. Poate nu prea te încântă gustul sfeclei… Nu-i nimic! Pentru că nu se simte nuanța aceea pământoasă. Ai încredere în mine! Am pus suc de lămâie și iaurt de cocos pentru a contrabalansa dulceața naturală a sfeclei și a cartofului. Sper din tot sufletul să o încerci și să o iubești 😍
Din ingredientele de mai jos au ieșit cam 3-4 porții de supă. Așa că va trebui să adaptezi cantitățile în funcție de numărul de porții pe care îl dorești. De asemenea poți înlocui cartoful dulce cu dovleac, mai ales acum toamna. Dacă vrei să o faci vegană, este foarte ușor. Trebuie doar să înlocuiești supa de oase cu o supă de legume.
Supă cremă cu sfeclă și iaurt de cocos
Ingredients
- 250 g sfeclă roșie
- 250 g cartof dulce
- 250 g dovlecel
- 200 g ceapă
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 buc lămâie
- 500 ml supă de oase
- 200 ml iaurt de cocos
- sare
Instructions
-
Ceapa se taie mărunt și se călește în uleiul de măsline.
-
Legumele spălate și curățate de coajă se taie bucăți și se mărunțesc în robotul de bucătărie. Dacă nu ai unul, le poți și rade pe răzătoarea mare doar că îți va lua puțin mai mult timp.
-
Se adaugă legumele mărunțite și sarea peste ceapa caramelizată, se amestecă 1-2 minute după care se toarnă supa de oase peste ele și se lasă să fiarbă cam 30 de minute. Supa ar trebui să își schimbe culoare din rozuliu înspre roșiatic.
-
După ce a fiert se blenduiește cu ajutorul mixerului vertical sau al blenderului. Se adaugă atunci și sucul de la o lămâie potrivită și se mai potrivește de sare dacă e cazul.
-
Se servește cu iaurt de cocos. Acesta se prepara foarte simplu, dintr-o conservă de lapte de cocos gras, amestecată cu o capsulă de probiotic, lăsată peste noapte în cuptor, doar cu lumina aprinsă (12 ore). După acest interval se poate amesteca pentru un iaurt mai subtire sau se poate alege doar partea închegată de sus, pentru un iaurt mai gras și mai cremos.
Buna Cristina,
imi poti spune, te rog, daca acoperi vasul atunci cand este in cuptor si, daca da, cu ce anume?
Multumesc!
Bună, dacă te referi la vasul pentru iaurtul de cocos, da, îl acopăr cu tifon curat 🙂
Oare iaurtul de cocos îl putem lăsa pe radiator peste noapte? Întreb din considerente financiare, pt ca am înțeles ca lumina se la cuptorul electric consuma f mult.
E posibil sa se incalzeasca prea tare si astfel sa se distruga bacteriile. Daca se incalzese doar putin e in regula 🙂
[…] de doar 2 ingrediente: lapte de cocos și probiotice. Am mai scris despre asta când am preparat Supa cu sfeclă roșie și iaurt. Dar în acest caz se obține un iaurt de consistență mai lichidă, ca un iaurt de băut pot […]